bitcoinBTC/USD
$ 62,064.63 0.64%
ethereumETH/USD
$ 2,431.41 0.01%
tetherUSDT/USD
$ 0.999556 0.07%
bnbBNB/USD
$ 583.37 1.81%
solanaSOL/USD
$ 142.49 0.72%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.531697 0.15%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,430.27 0.02%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109005 1.59%
tronTRX/USD
$ 0.159892 2.45%

Privacyvoorstanders verdedigen cryptomixingservices te midden van arrestaties: oproep tot actie.

Image

#Privacyvoorstanders verdedigen cryptomixingservices te midden van arrestaties: oproep tot actie

Recente arrestaties van oprichters van cryptomixingservices hebben de aandacht getrokken van privacyvoorstanders in de wereld van cryptocurrency. Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, sprak zich uit en verdedigde deze diensten, benadrukkend dat ze niet per definitie crimineel zijn. Het mixen van cryptocurrencies, een methode om privacy te waarborgen, zou volgens hem niet als illegaal moeten worden bestempeld. Hij vergeleek het straffen van mixserviceproviders met het vervolgen van de uitvinder van een mes voor het misbruik ervan.

Op 24 april heeft het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) Keonne Rodriguez en William Hill, respectievelijk CEO en CTO van Samourai Wallet, gearresteerd. Ze worden beschuldigd van samenzwering tot witwassen van geld en het exploiteren van een ongelicentieerde geldovermakingsonderneming.

Deze arrestatie heeft binnen de cryptogemeenschap bezorgdheid gewekt over toenemend overheidsingrijpen in de industrie. NSA-klokkenluider Edward Snowden heeft de arrestaties bekritiseerd als een aanval op financiële privacy, en pleit voor het standaard privé maken van financiële transacties om dergelijke overheidsacties te voorkomen.

Lees ook  Bitcoin ETF's: Game-changing Catalysts of Marktrealiteiten?

Het DOJ beweert dat Samourai Wallet onrechtmatige transacties vergemakkelijkte die meer dan $2 miljard bedroegen en betrokken waren bij meer dan $100 miljoen aan witwasactiviteiten van illegale dark web-markten.

Ryan Adams, een crypto-analist, uitte ook zijn bezorgdheid over de inbreuk op financiële privacy. Hij benadrukte dat ontwikkelaars nu geconfronteerd worden met zware juridische consequenties voor hun coderingsactiviteiten.

De arrestatie van de oprichters van Samourai Wallet is geen geïsoleerd incident; het is een weerspiegeling van een bredere trend van hard optreden tegen privacybeschermende technologieën in de cryptowereld. In augustus 2023 beschuldigde het DOJ ontwikkelaars van Tornado Cash, een cryptomixer, van witwassen en het exploiteren van een ongelicentieerde geldovermakingsonderneming.

Disclaimer: Dit artikel is informatief van aard en geeft geen financieel advies. Het reflecteert slechts het persoonlijke perspectief van de auteur.

Scroll naar boven