bitcoinBTC/USD
$ 61,285.42 0.43%
ethereumETH/USD
$ 2,375.71 0.43%
tetherUSDT/USD
$ 0.999956 0.08%
bnbBNB/USD
$ 552.00 1.94%
solanaSOL/USD
$ 139.47 0.95%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.99998 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.523332 0.20%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,375.69 0.54%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.107376 2.38%
tronTRX/USD
$ 0.157288 1.89%

Fase Twee Decentrale Sequencer Upgrade – Metis Ontgrendelt Twee Seconden Bevestiging en Sequencer Mijnbouw

Image

Het TVL (Total Value Locked) in layer-two rollups heeft in minder dan vijf jaar de grens van $34 miljard overschreden – ze hebben zich opgeworpen als een van de meest veelbelovende technische en economisch haalbare oplossingen voor de schaalvergroting van blockchains.

Vitalik voorspelde een toekomst voor Ethereum gericht op rollups. Maar rollups konden het ‘scalability trilemma’ niet effectief oplossen zonder het verwijderen van gecentraliseerde sequencers.

Metis behaalde deze prestatie en lanceerde op 14 maart 2024 de allereerste gedecentraliseerde sequencer.

Fase één van de upgrade richtte zich op het verspreiden van sequencer nodes en het introduceren van sequencer rotatie. Dit verbeterde de stabiliteit, transparantie, censuurbestendigheid en operationele status van het netwerk.

Fase twee van de gedecentraliseerde sequencer upgrade draait volledig om prestaties en community-incentivisering. Het ging live op 23 april 2024, na een harde fork op blok 1.650.000.

Metis-gebruikers zullen nu genieten van een bevestigingstijd van twee seconden en nieuwe inkomstenstromen zoals sequencer mining beloningen.

*Twee-seconden bevestiging, ondanks congestie*

Na het versterken van de beveiliging in fase één, heeft Metis de prestaties prioriteit gegeven in de tweede fase van de decentralisatie van sequencers.

De layer-two zal nu meerdere transacties per blok ondersteunen, in plaats van slechts één. Het zal een ‘transactiepool’ implementeren waar wachtende transacties in een wachtrij zullen staan, vergelijkbaar met mempools.

Naast het verwerken van aanzienlijk meer transacties per seconde, zal Metis zorgen voor een vaste, twee-seconden bevestigingstijd, ongeacht hoe druk het netwerk is.

Gebruikers hoeven dus geen buitensporige kosten te betalen tijdens piekmomenten. Projecten zullen geen vertraging ondervinden bij de lancering, wat hen zal helpen om te besparen op opportuniteitskosten.

Daarnaast zal de upgrade de productiekosten van blokken verlagen en het kosteneffectiever, winstgevender en duurzamer maken voor sequencer nodes.

*Eerlijkheid en effectieve incentive-afstemming*

Als gevolg van decentralisatie is sequencer mining het grootste hoogtepunt en de community-georiënteerde innovatie in fase twee.

Het concept lijkt op ‘mining’ in PoW (proof-of-work) ketens, maar is aangepast voor rollups, zoals het ordenen en batchen van transacties, het indienen van blokken bij de onderliggende laag één, enzovoort.

Sequencer nodes of miners spelen een cruciale rol in de werking en operationaliteit van layer-twos zoals Metis. Het belonen van hun inspanningen is daarom essentieel voor een juiste incentive-afstemming tussen netwerkdeelnemers.

Globaal gedistribueerde nodes die transacties verwerken en blokken genereren, zullen METIS-tokens verdienen.

Miners worden geselecteerd via staking of een reputatiesysteem, en de beloningen motiveren hen om nauwkeurig en efficiënt te handelen.

Alle sequencer nodes zullen aanvankelijk een miningbeloning van 20% ontvangen, maar de smart contracts van het netwerk kunnen dit tarief in de toekomst aanpassen op basis van verschillende factoren, zoals de huidige vraag en aanbod, sequencerbetrokkenheid, beveiligingseisen, en meer.

Lees ook  EOS-netwerk wordt aanzienlijk verbeterd met transactie-finaliteit van één seconde

Dit aanpassingsmechanisme zal Metis helpen ervoor te zorgen dat er eerlijkheid is terwijl de risico’s op samenzwering of exploitatie door sequencers worden geminimaliseerd. Het zal ook overmatige concentratie van rijkdom en controle voorkomen.

*Vloeibare stakingstokens en communitybeloningen*

Terwijl sequencer nodes direct verdienen voor hun bijdragen aan de operationele status van het netwerk, betrekt Metis de uitgebreide gebruikersgemeenschap in zijn waardeverdelingsmodel.

Gekozen via de CEG (community ecosystem governance), LST (liquid staking token) providers zoals Artemis Finance en Enki Protocol zijn cruciaal voor het sequencer mining framework van Metis.

Beide bedrijven zijn Metis-native vloeibare stakingprotocollen die gebruikers in hun gemeenschap belonen voor deelname aan het netwerk.

***Disclaimer: Wij geven geen financieel advies en delen enkel informatie vanuit ons persoonlijk perspectief.***Metis: Verdien Passieve Inkomsten met Vloeibaar Staken

Ben je op zoek naar een manier om bij te dragen aan de beveiliging van een netwerk en tegelijkertijd passieve beloningen te verdienen? Dan is Metis misschien wel iets voor jou!

Bij Metis kunnen gebruikers hun METIS staken op Artemis voor artMETIS of op Enki voor seMETIS. Deze tokens dienen als bewijs van inzet van de gebruiker, en hier komt het interessante gedeelte: in tegenstelling tot de meeste proof-of-stake systemen, kunnen deze tokens worden gebruikt om te interacteren met andere DeFi-protocollen en daar ook beloningen uit te halen.

De vloeibare stakingstructuur op Metis lijkt op die van Lido Finance op het Ethereum-mainnet, wat betekent dat gebruikers flexibel kunnen zijn en niet vastzitten aan een bepaalde liquiditeit.

Metis heeft zelfs een speciaal programma, het Liquid Staking Blitz, om het ecosysteem van vloeibaar staken te stimuleren. Dit programma wordt ondersteund door een fonds van $4,6 miljoen om Metis-native tokens te versnellen en nieuwe producten te ontwikkelen.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Metis, met nieuwe partnerschappen en mogelijkheden in het vooruitzicht. Zo zullen er bijvoorbeeld nieuwe use cases en inkomstenstromen ontstaan met producten als DEX-liquiditeitspools, leen-uitleenprotocollen en meer, allemaal gericht op het Metis-ecosysteem.

Wil je deel uitmaken van deze opkomende trend? Begin dan met minen op Artemis of pre-staken op Enki en ontdek de mogelijkheden die Metis te bieden heeft.

Disclaimer: Dit artikel wordt gesponsord en moet worden gezien als promotioneel materiaal. De meningen en verklaringen zijn die van de auteur en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van The Daily Hodl. Beleggers dienen altijd hun eigen onderzoek te doen voordat ze investeren in ICO’s, blockchain-startups of cryptocurrencies. Onthoud dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt en eventuele verliezen voor uw eigen verantwoordelijkheid zijn.

Scroll naar boven