bitcoinBTC/USD
$ 62,997.88 0.46%
ethereumETH/USD
$ 2,538.65 3.79%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.12%
bnbBNB/USD
$ 569.27 0.64%
solanaSOL/USD
$ 148.72 4.99%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.00%
xrpXRP/USD
$ 0.58185 1.00%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,537.01 3.76%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105367 0.17%
the-open-networkTON/USD
$ 5.65 1.98%

Franklin Templeton lanceert Spot Ether ETF op DTCC-platform te midden van beoordeling door SEC

Image

**Franklin Templeton lanceert Spot Ether ETF op DTCC-platform te midden van beoordeling door SEC**

Franklin Templeton, een bekende vermogensbeheerder, heeft onlangs zijn spot Ethereum exchange-traded fund (ETF) gelanceerd op het Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) platform, een belangrijk platform voor effectentransacties in de Verenigde Staten.

De ETF, genaamd Franklin Ethereum TR Ethereum ETF (EZET), is te vinden op de “Creëer/Inwissel” sectie van de DTCC-website, wat aangeeft dat de ETF open staat voor creatie en inwisseling.

Het is echter belangrijk om op te merken dat deze vermelding geen goedkeuring inhoudt van de spot Ether ETF-aanvraag van Franklin bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten.

Franklin diende op 12 februari Formulier S-1 in bij de SEC en heeft goedkeuring aangevraagd voor een spot Ethereum (ETH) ETF. Als deze aanvraag groen licht krijgt, zal de ETF verhandeld worden onder de naam “Franklin Ethereum ETF” op de Chicago Board Options Exchange.

Lees ook  Koningin Cardi B (CARDIQUE) Memecoin op weg naar een stijging van 14.000% vóór notering op KuCoin, terwijl Shiba Inu, Bonk en Dogecoin worstelen.

De SEC heeft besloten om de beslissing over de ETF-aanvraag van Franklin Templeton uit te stellen tot 11 juni, waardoor ze meer tijd hebben voor een grondige evaluatie van de voorgestelde regelwijziging met betrekking tot de notering en handel van Franklin Ethereum Trust-aandelen op de Cboe BZX Exchange.

Verschillende grote namen in de branche, zoals BlackRock, Grayscale, VanEck en ARK Invest, zijn ook bezig met het ontwikkelen van spot Ethereum ETFs.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de kans op goedkeuring voor spot Ethereum ETFs door de SEC verschilt van die van spot Bitcoin ETFs, die eerder zijn goedgekeurd. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas schat de kans dat de SEC in mei een spot Ethereum ETF goedkeurt momenteel op ongeveer 35%, waarbij hij opmerkt dat de positie van SEC-voorzitter Gary Gensler ten opzichte van Ether nog onduidelijk is.

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijk perspectief en biedt geen financieel advies.*

Scroll naar boven