bitcoinBTC/USD
$ 63,148.92 0.13%
ethereumETH/USD
$ 2,543.55 4.58%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.25%
bnbBNB/USD
$ 569.41 0.53%
solanaSOL/USD
$ 147.55 4.77%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.24%
xrpXRP/USD
$ 0.583504 0.62%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,542.30 4.57%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105059 0.09%
the-open-networkTON/USD
$ 5.64 1.40%

Nederlandse politie krijgt nieuwe bevoegdheden om crypto-activa van verdachten in beslag te nemen zonder arrestaties te verrichten.

Image

Welkom terug bij onze blog! Vandaag delen we een interessant nieuwsfeit over de Nederlandse politie die nieuwe bevoegdheden heeft gekregen met betrekking tot het in beslag nemen van crypto-activa van verdachten, zonder dat er arrestaties hoeven te worden verricht.

De politie in het Verenigd Koninkrijk heeft onlangs nieuwe wetgeving ingevoerd waarmee zij extra bevoegdheden hebben gekregen met betrekking tot crypto-gerelateerde zaken. De Nationale Misdaagecentrale (NCA) en de politie kunnen nu crypto in beslag nemen van criminelen die anoniem blijven of zich in het buitenland bevinden. Daarnaast kunnen ook fysieke items die verband houden met crypto-onderzoeken in beslag worden genomen, zoals flashdrives en geschreven wachtwoorden.

Het is opvallend dat Britse politiemensen nu zelfs een crypto-activum mogen vernietigen als het teruggeven ervan niet in het algemeen belang is. Slachtoffers van crypto-misdaden hebben daarentegen het recht om de teruggave van hun gestolen digitale activa aan te vragen.

Lees ook  Britse autoriteiten krijgen vanaf eind april de bevoegdheid om cryptomunten af te nemen van het publiek.

Hoofdaanklager Adrian Foster benadrukt dat deze uitgebreide bevoegdheden nodig zijn in een tijdperk waarin criminelen steeds vaker gebruikmaken van cryptotechnologie voor hun illegale praktijken. Het doel is om crypto-activa van illegale ondernemingen te beperken, bevriezen of zelfs te elimineren. Een belangrijke stap in de strijd tegen criminaliteit in het digitale tijdperk!

*Dit artikel is geschreven vanuit ons persoonlijk perspectief en bevat geen financieel advies.*

Scroll naar boven