bitcoinBTC/USD
$ 63,792.09 2.77%
ethereumETH/USD
$ 2,562.96 5.91%
tetherUSDT/USD
$ 0.999991 0.09%
bnbBNB/USD
$ 575.71 3.01%
solanaSOL/USD
$ 151.35 9.17%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999978 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588987 0.93%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,561.97 5.92%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106937 2.69%
the-open-networkTON/USD
$ 5.79 0.10%

Voorzitter van de Zwitserse Centrale Bank twijfelt over het aanhouden van Bitcoin als reservevaluta: Rapport.

Image

**Voorzitter van de Zwitserse Centrale Bank twijfelt over het aanhouden van Bitcoin als reservevaluta: Rapport**

Er gaat een gerucht dat de voorzitter van de Zwitserse Nationale Bank (SNB) niet overtuigd is van de voordelen van het aanhouden van Bitcoin (BTC) als reservevaluta van zijn instelling. Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de centrale bank op vrijdag betoogde Thomas Jordan dat er nadelen zijn aan het aanhouden van de top crypto asset, volgens een rapport van Reuters.

**Disclaimer: Dit artikel is louter informatief en we geven geen financieel advies. We delen enkel informatie vanuit ons perspectief.**

“Op dit moment hebben we nog niet besloten of we willen investeren in Bitcoin. Eigenlijk om goede redenen. Valutareserves zijn internationale betalingen. Ze moeten liquide zijn. Ze moeten duurzaam zijn. En we moeten ze kunnen verkopen en kopen.”

Crypto belanghebbenden hebben gepleit voor de SNB om een deel van haar valutareserves in BTC aan te houden. Luzius Meisser, voorzitter bij de crypto financiële dienstverlener Bitcoin Suisse, heeft zijn argument voor BTC-investeringen tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de SNB uiteengezet.

Lees ook  Coinbase kondigt lancering van 1:1 Bitcoin-gesteunde, op Ethereum gebaseerde token Coinbase Wrapped Bitcoin (cbBTC) aan.

“Een van de belangen van Zwitserland en het Zwitserse volk is om een veilige en stabiele valuta te hebben. Ik geloof sterk dat het de Zwitserse frank en de onafhankelijkheid van de Zwitserse Nationale Bank zou versterken als we minder zouden uitgeven aan verliesgevende overheidsobligaties en in plaats daarvan Bitcoin zouden vasthouden.”

Bitcoin handelt op $63,002 op het moment van schrijven. De crypto asset met de hoogste marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gedaald.

Afbeeldingsvermelding: Shutterstock/Empirephotostock/REDPIXEL.PL

Het bericht Voorzitter van de Zwitserse Centrale Bank zegt dat hij twijfelt over het aanhouden van Bitcoin als reservevaluta: rapport verscheen eerst op The Daily Hodl.

Scroll naar boven