bitcoinBTC/USD
$ 62,650.79 1.55%
ethereumETH/USD
$ 2,438.60 2.30%
tetherUSDT/USD
$ 0.999899 0.03%
bnbBNB/USD
$ 569.81 0.97%
solanaSOL/USD
$ 144.46 3.88%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.532821 1.58%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,438.80 2.20%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.10934 4.34%
tronTRX/USD
$ 0.155991 1.29%

Hongkong keurt eerste golf spot Bitcoin en Ether ETF’s goed voor handel

Image

In een recente ontwikkeling heeft de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong groen licht gegeven voor de lancering van spot Bitcoin (BTC) en Ether exchange-traded funds (ETF’s). Dit betekent dat deze ETF’s vanaf 30 april zullen worden verhandeld, zoals gerapporteerd door Cointelegraph.

De goedgekeurde ETF’s, onder leiding van China Asset Management (ChinaAMC), zullen beleggers, zowel particulieren als institutionele beleggers, een gereguleerde manier bieden om in de wereld van digitale activa te stappen.

Thomas Zhu, hoofd digitale activa en familiekantoor bij ChinaAMC, benadrukt de aantrekkingskracht van deze ETF’s door te stellen: “Het in-kind kenmerk trekt ook coin-houders aan door het gemak te bieden van het converteren van munten naar volledig gereguleerde ETF’s beheerd door professionele fondsbeheerders en gereguleerde bewaarders.”

In tegenstelling tot het op contanten gerichte model dat in de Verenigde Staten wordt gezien, richt Hongkong zich op in-kind creatiemodellen die de generatie van nieuwe ETF-aandelen via BTC en ETH vergemakkelijken.

Rebecca Sin, een ETF-analist bij Bloomberg, benadrukt het belang van deze strategie en merkt op: “Hongkong streeft naar in-kind creatie van de ETF, in tegenstelling tot de VS, waar de transactie alleen contant is – in de VS is het contant in, Bitcoin ETF uit, terwijl Hongkong streeft naar Bitcoin in, ETF uit.”

Lees ook  Nieuwe Solana Memecoin Bitcoin Beer (BITBEAR) zal met 14.000% exploderen binnen 48 uur

Er wordt gesuggereerd dat er mogelijk een concurrentiestrijd op het gebied van kosten kan ontstaan tussen ETF-uitgevers in Hongkong, met Harvest die de markt wil ontwrichten met een volledige vrijstelling van kosten en slechts een geringe vergoeding van 0,3% na de vrijstelling.

Eric Balchunas, een senior ETF-analist bij Bloomberg, is optimistisch over de lagere kosten van de initiële ETF’s en beschouwt dit als een positief signaal.

De binnenkort te lanceren ETF’s in Hongkong markeren niet alleen een mijlpaal in het financiële landschap van de regio, maar vormen ook een significante stap voorwaarts in de mainstream adoptie van cryptocurrencies binnen een gereguleerd kader.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is louter informatief gebaseerd op eigen perspectief.*

Scroll naar boven