bitcoinBTC/USD
$ 63,732.08 1.08%
ethereumETH/USD
$ 2,660.87 2.70%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.00%
bnbBNB/USD
$ 594.62 1.61%
solanaSOL/USD
$ 146.57 0.49%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.593061 0.87%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,659.63 2.71%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.108124 0.06%
the-open-networkTON/USD
$ 5.66 0.26%

Robert F. Kennedy Jr. stelt VS-begroting op Blockchain voor ongekende transparantie

Image

Tijdens een rally in Michigan heeft presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. een gedurfd plan voorgesteld om het volledige Amerikaanse budget op de blockchain vast te leggen. Door deze radicale verschuiving wil hij de transparantie verbeteren door alle budgetdetails 24/7 toegankelijk te maken voor elke Amerikaan.

Kennedy benadrukt het belang van breed toezicht, met de woorden: “We gaan 300 miljoen paar ogen op ons budget hebben, en als iemand $16.000 uitgeeft aan een wc-bril, zal iedereen het weten.” Dit zou belastingbetalers in staat stellen om voortdurend te controleren hoe hun geld wordt besteed, waardoor de verantwoording wordt vergroot.

Cryptocurrency-enthousiastelingen steunen het voorstel van Kennedy en prijzen het revolutionaire plan om corruptie te verminderen via sociale media. Een voorstander merkt op dat het volk verantwoordelijkheid moet kunnen houden voor de overheid.

Hoewel het idee veel enthousiasme oproept, zijn er ook tegenstanders die Kennedy’s strategie zien als een mogelijke opmaat naar de implementatie van een centrale bank digitale valuta (CBDC). Kennedy heeft dit echter afgewezen op privacygronden en pleit voor een einde aan inspanningen die gericht zijn op een dergelijk valutasysteem in de VS.

Lees ook  Analist voorspelt Bitcoin-rally: 'We staan eindelijk aan de vooravond van een renteverlagingscyclus'

Als onafhankelijke presidentskandidaat voor de aankomende Amerikaanse verkiezingen toont Kennedy consistent steun voor gedecentraliseerde technologieën zoals Bitcoin. Hij accepteert zelfs Bitcoin voor campagnedonaties, wat uniek is onder presidentskandidaten.

Kennedy heeft plannen om de Amerikaanse dollar te ondersteunen met Bitcoin als hij wordt verkozen, wat wijst op een significante verschuiving naar de integratie van digitale valuta op nationaal niveau.

Het voorstel van Kennedy sluit aan bij een groeiende beweging die traditionele gecentraliseerde financiële systemen uitdaagt, met pleidooien voor alternatieven die meer transparantie en publieke controle bieden.

*Disclaimer: Dit artikel biedt geen financieel advies en reflecteert slechts het persoonlijke perspectief van de schrijver.*

Scroll naar boven