bitcoinBTC/USD
$ 62,909.86 0.26%
ethereumETH/USD
$ 2,536.44 4.32%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 567.13 0.57%
solanaSOL/USD
$ 147.25 3.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999743 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.57952 1.37%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,535.07 4.34%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104331 0.52%
the-open-networkTON/USD
$ 5.61 2.37%

Barclays, Citi, Mastercard en Visa doen mee aan Britse pilot voor testen met tokenized deposits: rapport

Image

Er is opwinding in de financiële wereld, want toonaangevende banken en creditcardgiganten doen naar verluidt mee aan een pilotproject voor getokeniseerde deposito’s. Dit project is opgestart door de brancheorganisatie UK Finance en bedrijven zoals Barclays, Citigroup, Mastercard en Visa werken er samen aan, aldus een rapport van Bloomberg.

Het doel van het project is om een commercieel banksysteem voor getokeniseerde deposito’s en effecten te ontwikkelen. Hierdoor worden transacties over grenzen en systemen makkelijker en sneller, en kunnen fouten en fraude worden verminderd. De pilot genaamd “Regulated Liability Network” van UK Finance is ontworpen als een gedeeld grootboek waarmee bankbetalingen bijgehouden kunnen worden. Deelnemers van het netwerk kunnen transacties opnemen, overdragen en afwikkelen met centralebankgeld, commercieel bankgeld en elektronisch geld.

CEO Gilbert Verdian van Quant, het bedrijf dat blockchain-technologie levert voor de pilot, legt uit: “Banken zien vandaag de dag de noodzaak van programmeerbare betalingen. Dit is een game changer voor hen, aangezien bedrijfsmodellen efficiënter kunnen werken zonder beperkingen van het huidige betalingssysteem.” Volgens Bloomberg zullen de resultaten van de pilot in augustus bekend worden gemaakt.

Lees ook  Top handelaar zegt dat een nieuw Altcoin-project veel hoger zal gaan te midden van 'betrouwbare opstellingen' op de markt.

In juli worden extra deelnemers uitgenodigd om zich bij de pilot aan te sluiten, waaronder nog niet nader genoemde fintech-startups en technologiebedrijven. Zij zullen producten testen die verband houden met getokeniseerd commercieel bankgeld. Het project omvat ook het gebruik van het platform door vermogensbeheerders om hun fondsen te tokenizen en voor de afhandeling van hypotheken met programmeerbare fondsen.

*Disclaimer: Dit artikel biedt geen financieel advies en reflecteert enkel het persoonlijke perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven