bitcoinBTC/USD
$ 63,067.90 0.56%
ethereumETH/USD
$ 2,548.72 0.03%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 586.57 2.47%
solanaSOL/USD
$ 147.24 2.46%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.583216 1.28%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,548.19 0.02%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106121 0.59%
the-open-networkTON/USD
$ 5.54 3.45%

Elon Musk’s AI Startup xAI zoekt maximaal $4 miljard aan financiering, streeft naar een waardering van $18 miljard

Image

Tech ondernemer Elon Musk is momenteel druk bezig met het veiligstellen van tot wel $4 miljard aan financiering voor zijn nieuwe artificial intelligence (AI) startup, xAI, die de AI chatbot Grok heeft ontwikkeld.

Om investeerders gemakkelijker deel te laten nemen aan financieringsrondes, biedt Musk geselecteerde investeerders de kans om via special purpose vehicles (SPV’s) te investeren, zoals vermeld in een recente e-mail die rondgaat onder potentiële investeerders.

SPV’s zijn investeringsinstrumenten die diverse investeerders, waaronder durfkapitaalbedrijven en individuele investeerders, in staat stellen om middelen te bundelen in één entiteit.

Hoewel deze methode een gestructureerde manier van investeren biedt, brengt het initiële kosten met zich mee tot 5%, bovenop beheerskosten en rente, zoals gerapporteerd.

Musk’s financieringsdoel varieert tussen $3 miljard en $4 miljard, met als doel een bedrijfswaardering van $18 miljard na afronding van de deal.

xAI, opgericht door Musk in maart 2023, werd officieel gelanceerd in juli van datzelfde jaar en is gevestigd in de San Francisco Bay Area.

Het eerste product van het bedrijf, de X-linked chatbot Grok, werd in november uitgebracht en heeft volgens het bedrijf capaciteiten die die van OpenAI’s ChatGPT overtreffen.

Naast Musks bewezen succes met Tesla, benadrukte de e-mail aan investeerders dat het trainen van het AI-model op gegevens afkomstig van Musk’s X microblogging-netwerk een potentieel verkoopargument is.

Lees ook  Klaar om te vechten scoort groot met Mike Tyson & Token-notering: Een krachtige zet voor de blockchain-toekomst van het boksen

Mario Nawfal, een ondernemer en angel investeerder, heeft zijn perspectief gedeeld over de huidige toename in AI-investeringen, waarbij hij opmerkte: “zorgen over een AI-bubbel groeien te midden van stijgende waarderingen en hoge ontwikkelingskosten.”

xAI richt zich ook op interne mogelijkheden, met het gebruik van AI-tutors uit diverse vakgebieden om hoogwaardige gegevens te genereren en te verfijnen voor modeltraining en evaluatie, volgens informatie op de website van het bedrijf.

In een belangrijke stap kondigde Musk in maart aan dat xAI zijn AI-chatbot open-source zou maken, waarmee het zich positioneert als een concurrent tegen gepatenteerde modellen zoals OpenAI’s ChatGPT.

Ondanks zijn ambitieuze waardering en technologische vooruitgang blijft xAI relatief klein, met slechts 10 fulltime ingenieurs en een operationeel bereik van 5.000 tot 10.000 GPU’s.

Toen Cointelegraph meer details trachtte te verkrijgen van xAI, ontving het bedrijf geen onmiddellijke reactie.

De AI-chatbotmarkt is competitief, waar Grok concurreert met andere producten zoals OpenAI’s ChatGPT, Antropic’s Claude, Microsoft’s Copilot, Google’s Gemini, en Meta AI van het bedrijf voorheen bekend als Facebook.

*Disclaimer: De informatie hierboven dient niet als financieel advies te worden beschouwd en is uitsluitend bedoeld vanuit ons persoonlijke perspectief.*

Scroll naar boven