bitcoinBTC/USD
$ 63,242.94 0.07%
ethereumETH/USD
$ 2,554.84 4.88%
tetherUSDT/USD
$ 0.999677 0.02%
bnbBNB/USD
$ 570.57 0.91%
solanaSOL/USD
$ 148.30 3.98%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999383 0.10%
xrpXRP/USD
$ 0.580724 1.01%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,553.07 4.69%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105342 0.41%
the-open-networkTON/USD
$ 5.63 2.06%

De Bitcoin Rijzende – Waarom 2024 een Explosief Jaar Wordt voor Cryptocurrency

Image

2023 was een woelig jaar voor cryptocurrencies, maar de belangrijkste speler, Bitcoin, presteerde desondanks goed met een waardestijging van maar liefst 154%. En het goede nieuws is: de groeicyclus van deze digitale activa is nog lang niet voorbij. Naar verwachting zal de opwaartse trend zich voortzetten in 2024, mede dankzij de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de SEC en het geplande Bitcoin-halveringsevenement in april. Ontdek waarom deze gebeurtenissen en andere factoren zullen leiden tot een spectaculair jaar voor de pionierscryptocurrency.

Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is puur informatief vanuit ons eigen perspectief geschreven.

Bitcoin ETF-advertenties worden de norm

In 2023 bracht Bitwise Asset Management een introductiecommercial uit voor een spot Bitcoin ETF, en dit viel samen met de geruchten over goedkeuring van een spot ETF door de SEC. De commercial, met acteur Jonathan Goldsmith bekend van een biermerkreclame, benadrukte de groeiende acceptatie van Bitcoin in de mainstream financiële wereld.

Met de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de SEC in januari 2024, zullen naar verwachting meer vermogensbeheerders wereldwijd deze op de beurs verhandelde producten gaan promoten. Hoewel dit enthousiasme kan leiden tot een toename van nep-cryptoprojecten, zal Bitcoin waarschijnlijk worden beschouwd als de meest betrouwbare cryptocurrency en een essentieel onderdeel van beleggingsportefeuilles.

Aankomende Bitcoin-halvering belooft baanbrekend te zijn

Bitcoin-halvering treedt op elke vier jaar op en houdt in dat de mijnbeloningen halveren, waardoor het aanbod van nieuwe Bitcoins afneemt. Historisch gezien hebben eerdere halveringsevenementen geleid tot enorme prijsstijgingen voor Bitcoin. De volgende halvering staat gepland voor 17 april 2024, wat beleggers hoopvol stemt gezien de eerdere successen van dit fenomeen.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op persoonlijke opinie en heeft geen financiële adviezen.De SEC heeft Bitcoin ETF’s goedgekeurd, met experts die voorspellen dat Bitcoin tegen juni meer dan $100.000 waard zou kunnen zijn en eind 2024 zelfs $200.000 zou kunnen bereiken. Spannende ontwikkelingen in het verschiet!

Lees ook  Solana Memecoin-stem op Trump om te exploderen met meer dan 17.000% voordat het op beurzen wordt vermeld, terwijl SHIB en DOGE kelderen.

Als je een investeerder bent, is het slim om te profiteren van de positieve aspecten van de Bitcoin-halvering. Dit evenement vermindert het aanbod en vergroot de schaarste, wat de waarde van Bitcoin kan doen stijgen als de vraag gelijk blijft of toeneemt. Een mooie kans om winst te maken!

Met traditionele investeringen zoals spaarrekeningen en obligaties die aan populariteit inboeten door renteverlagingen van centrale banken, neigen investeerders steeds meer naar alternatieve activa zoals Bitcoin vanwege het hogere rendement. Deze verschuiving in investeringsvoorkeuren zal de vraag naar cryptocurrency doen stijgen en daarmee ook de waarde ervan.

Hoewel renteverlagingen gunstig kunnen zijn voor Bitcoin, kunnen ze ook kortetermijnvolatiliteit veroorzaken. Onzekerheid in de Bitcoin-markt kan leiden tot schommelingen in de waarde van de cryptocurrency, dus wees je daarvan bewust.

Wat betreft wereldwijde adoptie door centrale banken: verschillende landen overwegen de invoering van digitale valuta’s om betalingen efficiënter te maken en financiële inclusie te bevorderen. De adoptie van Bitcoin door El Salvador en plannen van andere centrale banken om digitale valuta’s uit te geven, kunnen de waarde van Bitcoin verder verhogen.

De toekomst van Bitcoin ziet er veelbelovend uit, met positieve vooruitzichten voor 2024, mede dankzij ontwikkelingen zoals de goedkeuring van Bitcoin ETF’s, renteverlagingen en centrale bankadoptie. Onthoud echter dat investeren in Bitcoin risico’s met zich meebrengt, dus wees voorzichtig en bereid je voor op mogelijke verliezen. Succes met investeren!

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is louter informatief bedoeld vanuit ons persoonlijke perspectief.*

Scroll naar boven