bitcoinBTC/USD
$ 62,909.86 0.26%
ethereumETH/USD
$ 2,536.44 4.32%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 567.13 0.57%
solanaSOL/USD
$ 147.25 3.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999743 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.57952 1.37%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,535.07 4.34%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104331 0.52%
the-open-networkTON/USD
$ 5.61 2.37%

Deskundigen beweren dat er risico’s zijn voor desktopgebruikers, maar bedrijf ontkent kwetsbaarheid: Telegram ondergaat veiligheidscontrole.

Image

**Deskundigen waarschuwen voor beveiligingsrisico’s bij Telegram Desktopgebruikers, bedrijf ontkent kwetsbaarheid**

Op 9 april heeft blockchain-beveiligingsbedrijf CertiK de aandacht gevestigd op een belangrijk beveiligingsrisico voor Telegramgebruikers. Ze brachten een kwetsbaarheid aan het licht die kwaadaardige aanvallen via de desktopversie van de berichtenapp mogelijk maakte.

De kwetsbaarheid, ontdekt in de Telegram Desktop-applicatie, stelt hackers in staat aanvallen uit te voeren via speciaal gemaakte media-bestanden, zoals afbeeldingen of video’s.

Hoewel CertiK gebruikers aanraadt om voorzorgsmaatregelen te nemen door automatische mediabestanden downloads uit te schakelen, ontkent een woordvoerder van Telegram het bestaan van deze kwetsbaarheid.

Deze gebeurtenis werpt een licht op de lopende veiligheidsuitdagingen waarmee Telegram te maken heeft, vooral gezien de populariteit ervan in de cryptocurrency-community. Telegram biedt functies voor communicatie, het delen van bestanden en cryptocurrency-transacties via haar Wallet-service.

Lees ook  Pepe de Tovenaar (PEPEWIZZ) Solana Memecoin zal met meer dan 19.000% stijgen voordat het op de beurs wordt genoteerd, terwijl DOGE en SHIB crashen

Telegram heeft in het verleden al te maken gehad met beveiligingskwesties, zoals een bug in de macOS-versie van de app in 2023 en een incident in 2021 met aangepaste geanimeerde stickers die gebruikersgegevens in gevaar konden brengen.

Het bedrijf heeft echter een proactieve aanpak bij de aanpak van beveiligingsproblemen, onder meer met hun bug bounty-programma dat ontwikkelaars en beveiligingsonderzoekers aanmoedigt om mogelijke kwetsbaarheden te melden.

Hoewel Telegram zich inzet om de beveiliging van haar platform te verbeteren, blijft de discussie tussen beveiligingsexperts en het bedrijf voortduren. De complexe digitale beveiligingsomgeving benadrukt de voortdurende noodzaak van waakzaamheid.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies, maar deelt informatie vanuit ons perspectief.*

Scroll naar boven