bitcoinBTC/USD
$ 62,415.72 3.74%
ethereumETH/USD
$ 2,440.21 2.55%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.10%
bnbBNB/USD
$ 572.27 1.93%
solanaSOL/USD
$ 145.38 4.90%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.540134 2.25%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,439.54 2.60%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.110752 4.32%
tronTRX/USD
$ 0.160062 0.77%

Goedkeuring van Spot Bitcoin- en Ethereum ETF’s in Hongkong kan volgende week al plaatsvinden: Rapport

Image

Hallo lezers! Spannend nieuws uit de wereld van cryptocurrency vandaag. Volgens een rapport van Bloomberg zou de goedkeuring van spotmarkt Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) volgende week al kunnen plaatsvinden in Hong Kong.

Het rapport onthult dat twee bedrijven, het Chinese Harvest Fund Management en een samenwerking tussen Bosera Asset Management en HashKey Capital, naar verwachting groen licht zullen krijgen om zowel BTC- als ETH-ETF’s te lanceren. De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong wordt verwacht om maandag de ETF’s van deze bedrijven goed te keuren, met een mogelijke lancering tegen het einde van de maand.

Eerdere berichten hadden al gesuggereerd dat Harvest Fund Management toestemming zou krijgen om een spotmarkt BTC ETF te lanceren, en de goedkeuring van crypto managementdiensten voor Harvest en China Asset Management op 9 april door de SFC wezen ook in die richting.

Lees ook  Amerikaans Ministerie van Justitie dringt aan op een gevangenisstraf van drie jaar voor Binance-oprichter Changpeng Zhao: Verslag

In de VS werden spotmarkt ETF’s in januari goedgekeurd door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Dit volgde op een rechterlijke uitspraak waarin werd gesteld dat de SEC haar standpunt over dergelijke producten moest heroverwegen om consistent te blijven. De gegevens tonen aan dat de lancering van de spot ETF’s heeft geleid tot tientallen miljarden dollars aan instroom in BTC.

Volgens Bloomberg hebben toezichthouders in Hong Kong al toestemming gegeven voor op futures gebaseerde digitale activa ETF’s, zoals CSOP Bitcoin Futures, CSOP Ether Futures en Samsung Bitcoin Futures, met een gecombineerde waarde van $170 miljoen aan activa.

⚠️ Disclaimer: Dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en geeft geen financieel advies van welke aard dan ook. Alle meningen zijn persoonlijk en gebaseerd op ons eigen perspectief. Voer altijd uw eigen onderzoek uit en raadpleeg een gekwalificeerde financieel adviseur voordat u investeringsbeslissingen neemt.

Scroll naar boven