bitcoinBTC/USD
$ 63,319.97 2.20%
ethereumETH/USD
$ 2,545.68 4.61%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 571.60 3.21%
solanaSOL/USD
$ 150.90 8.89%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.99998 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.589293 1.19%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.41 4.63%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106516 2.10%
the-open-networkTON/USD
$ 5.73 0.18%

Blockchain-pionier Steven Nerayoff klaagt de Amerikaanse overheid aan voor $9,6 miljard vanwege vermeende valse beschuldigingen en slechte behandeling.

Image

Steven Nerayoff, een bekend figuur in de wereld van blockchain en mede-oprichter van het Ethereum-netwerk, heeft de Amerikaanse overheid aangeklaagd voor maar liefst $9,6 miljard. Hij beweert dat hij tussen 2019 en 2023 het slachtoffer is geweest van valse beschuldigingen en ongepast gedrag door federale ambtenaren.

Nerayoff, die eerder bekend stond om zijn controversiële uitspraken over Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin, beweert dat de beschuldigingen tegen hem ongegrond zijn en gepaard gingen met onethische praktijken zoals intimidatie en het fabriceren van bewijs door overheidsfunctionarissen.

Na vier jaar van juridische strijd werden de aanklachten in mei 2023 door de Amerikaanse regering ingetrokken, maar Nerayoff zegt dat het kwaad al is geschied. Hij beweert dat zijn reputatie is geschaad, zijn zakelijke activiteiten zijn verstoord en dat hij persoonlijke en financiële moeilijkheden heeft ondervonden als gevolg van deze zaak.

Deze zaak heeft volgens Nerayoff niet alleen geleid tot aanzienlijke juridische kosten, maar ook tot inkomstenverlies door zijn uitsluiting uit de cryptocurrencygemeenschap. De impact op zijn leven en carrière is enorm geweest.

Lees ook  Directeur van Polychain Capital gehackte X-account voor phishingzwendel

Nerayoff, die een ondernemer en juridisch professional is met vele internationale octrooien op zijn naam, heeft het blockchain adviesbureau Alchemist opgericht en was een belangrijke speler in de blockchainsector vanaf zijn betrokkenheid bij projecten zoals Ethereum in 2015.

De zaak heeft de aandacht getrokken van de media, met journalist Eleanor Terrett van FOX Business die details onthulde over Nerayoff’s betrokkenheid bij bekende advocaat Alan Dershowitz als adviseur. Dershowitz noemde de zaak uniek.

De aanklachten tegen Nerayoff en een medewerker bij Alchemist in 2019, die leidden tot hun arrestatie door de FBI, vormden slechts een van de vele controverses en juridische problemen waarmee Nerayoff te maken heeft gehad. Zijn kritiek op Ethereum en de oprichters heeft in het verleden geleid tot beschuldigingen van frauduleuze activiteiten en wangedrag, bekend als “ETHGate” binnen de gemeenschap.

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit ons persoonlijk perspectief en geeft geen financieel advies.*

Scroll naar boven