bitcoinBTC/USD
$ 63,029.89 0.46%
ethereumETH/USD
$ 2,583.70 0.47%
tetherUSDT/USD
$ 0.999989 0.04%
bnbBNB/USD
$ 583.50 0.27%
solanaSOL/USD
$ 144.84 2.25%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999985 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.591868 1.96%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,582.58 0.53%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106577 1.93%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 1.53%

Belangrijke indicator suggereert dat de prijs van Bitcoin in drie maanden zal verdubbelen naar $140.000

Image

Het is geen geheim dat de mogelijke prijsstijging van Bitcoin wereldwijd veel aandacht krijgt, met verschillende analisten die aanzienlijke groei voorspellen.

Een opvallende analyse, uitgevoerd door een anonieme analist genaamd TechDev en gedeeld met hun 440.000 volgers op sociale media, suggereert dat Bitcoin zijn huidige prijs van $69.000 zou kunnen verdubbelen binnen drie maanden.

De voorspelling is gebaseerd op de prestaties van Bitcoin ten opzichte van de bovenste Bollinger Band, een technische indicator die marktvolatiliteit meet.

Volgens TechDev, “telkens wanneer Bitcoin dit in het verleden heeft gedaan, verdubbelde de prijs binnen de komende drie maanden.” Als dit patroon zich herhaalt, zou Bitcoin tegen juli ongeveer $140.000 kunnen bereiken.

Bollinger Bands, die in deze analyse worden gebruikt, zijn technische hulpmiddelen die het momentum en de volatiliteit van een activum aangeven binnen een specifiek bereik, waarbij prijzen dichtbij de bovenste band meestal wijzen op een overgekochte situatie.

Hoewel Bollinger Bands inzichten kunnen verschaffen, zijn ze meer reactief dan voorspellend, omdat ze vertrouwen op eerdere prijsacties en volatiliteit. Hun effectiviteit kan aanzienlijk variëren afhankelijk van de marktomstandigheden.

Naast technische indicatoren komt veel optimisme over de toekomstige prijs van Bitcoin van invloedrijke personen in de financiële sector.

CEO van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, uitte op CNBC zijn vertrouwen dat de waarde van Bitcoin in deze cyclus zou kunnen stijgen naar $170.000 en mogelijk een marktkapitalisatie zou kunnen bereiken die de helft van die van de wereldwijde goudmarkt is.

Lees ook  Bitcoin blijft weerstand ondervinden op $45.000

Deze voorspelling impliceert een dramatische stijging naar ongeveer $400.000 per Bitcoin, gezien de huidige marktkapitalisaties van Bitcoin en goud.

Scaramucci benadrukte de rol van recent goedgekeurde spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) bij het stimuleren van de vraag, waarbij hij opmerkte dat negen van de tien van dergelijke ETF’s al meer dan $12 miljard aan nettostromen hebben gezien.

Bovendien wordt de anticipatie rond de aankomende Bitcoin halvering, die verwacht wordt op 20 april, gezien als een belangrijke katalysator voor prijsstijging.

Deze positieve sfeer wordt ook gedeeld door Ripple CEO Brad Garlinghouse, die verwacht dat de waarde van de hele crypto sector tegen het einde van het jaar zal verdubbelen, mede gedreven door factoren zoals de halvering, regelgevingsontwikkelingen en de groeiende populariteit van Bitcoin ETF’s.

Garlinghouse, met zijn uitgebreide ervaring in de sector, blijft “zeer optimistisch” over het groeipotentieel van de sector, met name met de komst van institutioneel geld dat wordt gefaciliteerd door ETF’s.

*Disclaimer: Wij bieden geen financieel advies, dit artikel is slechts op persoonlijke visie gebaseerd.*

Scroll naar boven