bitcoinBTC/USD
$ 63,259.95 0.45%
ethereumETH/USD
$ 2,553.15 5.23%
tetherUSDT/USD
$ 0.999951 0.02%
bnbBNB/USD
$ 569.72 1.02%
solanaSOL/USD
$ 148.21 5.22%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999773 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.582211 1.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,552.45 5.21%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105116 0.20%
the-open-networkTON/USD
$ 5.64 1.47%

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin kondigt ‘The Purge’ aan om het netwerk te stroomlijnen en decentralisatie te verbeteren

Image

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft onlangs plannen onthuld om het Ethereum-protocol te verfijnen en de resourcevereisten voor nodes te verminderen door middel van een proces genaamd ‘The Purge’.

Dit initiatief markeert een belangrijke fase in de ontwikkeling van Ethereum, gericht op het verwijderen van verouderde netwerkgegevens en het vereenvoudigen van het systeem in de loop der tijd.

Door oude data te verwijderen, zal ‘The Purge’ drastisch de opslagbehoefte voor nodes verminderen en de technische complexiteit van het protocol verminderen.

Buterin benadrukte de voordelen van deze stappen en verklaarde: “Het vereenvoudigt het protocol door complexiteit weg te nemen en nieuwe beveiligingsgaranties toe te voegen.”

Hij verwacht verdere vooruitgang met een nieuwe Ethereum Improvement Proposal (EIP) die tot doel heeft de ‘SELFDESTRUCT’-code volledig af te schaffen, waardoor de opslagcapaciteit van elk Ethereum-blok wordt vergroot.

‘The Purge’ introduceert ook een mechanisme om oude gegevens te laten vervallen via EIP-4444, waardoor nodes blokken ouder dan één jaar kunnen verwijderen.

Lees ook  Nieuwe Solana Memecoin Trump vs SEC Zal Stijgen met 19.000% Voor Beursnoteringen, Terwijl Shiba Inu en DOGE dalen

Buterin is optimistisch over de impact van deze ontwikkelingen op het decentralisatieproces van het Ethereum-node-netwerk en suggereert dat het de verspreiding van historische gegevensstukken over het netwerk kan handhaven of zelfs vergroten.

Daarnaast besprak hij significante vereenvoudigingen in Geth, de populairste Ethereum-client, door ondersteuning voor pre-Merge (proof-of-work) netwerken te elimineren en een nieuw opslagbeleid van 18 dagen voor blobs post-Dencun te introduceren, met als doel de datadoorvoer van nodes te halveren tot 50 gigabytes.

Tot slot sprak hij over de noodzaak om vooraf samengestelde contracten te verwijderen, die oorspronkelijk bedoeld waren voor complexe cryptografische bewerkingen die niet worden ondersteund door de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Hoewel deze stap wordt gezien als een verdere vereenvoudiging en beveiliging van het Ethereum-netwerk, blijft Buterin zich inzetten voor verbeteringen die de efficiëntie en beveiliging verder verbeteren.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en alle informatie wordt verstrekt vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven