bitcoinBTC/USD
$ 61,991.61 0.41%
ethereumETH/USD
$ 2,412.89 0.29%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 562.70 1.28%
solanaSOL/USD
$ 142.24 0.58%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.09%
xrpXRP/USD
$ 0.530854 0.54%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,412.17 0.32%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.10923 0.31%
tronTRX/USD
$ 0.153755 1.76%

Terraform Labs geconfronteerd met beschuldigingen van valse claims terwijl SEC-proces bijna tot een conclusie komt.

Image

Het lijkt erop dat de spanning stijgt tussen Terraform Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), aangezien advocaten beweren dat het crypto-bedrijf investeerders heeft misleid met valse beweringen over hun platform.

Volgens een rapport van Reuters op 5 april, beweerden de advocaten van de SEC in de U.S. District Court for the Southern District of New York dat Terraform’s verhaal gebaseerd was op leugens. Deze leugens zouden onder meer garanties bevatten over de stabiliteit van hun algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) en een samenwerking met een Zuid-Koreaanse betaal-applicatie.

Louis Pellegrino, de advocaat van Terraform, verdedigde de publieke verklaringen van mede-oprichter Do Kwon en beweerde dat deze waarheidsgetrouw waren. Hij suggereerde zelfs dat de zaak van de SEC gebaseerd was op selectief gepresenteerde informatie.

Het civiele proces tegen de SEC komt na meer dan een jaar nadat de commissie een rechtszaak tegen Terraform had aangespannen in februari 2023. Gedurende het proces vergeleken de advocaten van de SEC Terraform met een “kaartenhuis” dat in 2022 instortte en investeerders benadeelde.

Lees ook  MetaWin kondigt innovatieve TOKENIZED Tesla Cybertruck-wedstrijd aan op het Base Layer 2 Blockchain van Ethereum.

De nasleep van de ondergang van Terra had aanzienlijke gevolgen voor de cryptomarkt en beïnvloedde andere entiteiten zoals FTX, BlockFi, Celsius en anderen, die zelfs faillissement moesten aanvragen.

Het proces gaat verder zonder Kwon, aangezien de mede-oprichter van Terraform nog steeds in Montenegro verblijft in afwachting van beslissingen over uitleveringsverzoeken van de VS en Zuid-Korea. Kwon werd in maart 2023 gearresteerd op beschuldigingen in verband met het gebruik van vervalste reisdocumenten.

In januari stelde rechter Jed Rakoff de startdatum van het proces SEC v. Terraform Labs uit tot 25 maart, om Kwon de kans te geven zich voor te bereiden.

Het lijkt erop dat enkele prominente figuren in de cryptowereld ook te maken hebben met juridische stappen in de VS, zoals voormalig Celsius CEO Alex Mashinsky en voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao.

*Disclaimer: Deze tekst is geschreven vanuit eigen perspectief en bevat geen financieel advies.*

Scroll naar boven