bitcoinBTC/USD
$ 63,411.99 0.83%
ethereumETH/USD
$ 2,553.55 4.76%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.08%
bnbBNB/USD
$ 572.20 1.25%
solanaSOL/USD
$ 150.50 6.90%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.585102 0.16%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,553.31 4.87%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106347 1.63%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.41%

Fantom (FTM) lanceert Gebrugde Versie van USDC als Nieuwe Officiële Eco-systeem Stabiele Munt

Image

Ethereum-concurrent Fantom (FTM) heeft zojuist een nieuwe “canonieke” stablecoin gelanceerd in samenwerking met USDC-uitgever Circle. Fantom zal gebruik maken van het cross-chain messaging protocol Wormhole (W) om de nieuwe stablecoin, USDC.e, uit te rollen.

Volgens de Fantom Foundation zal USDC.e op Wormhole gebaseerd zijn op de inheemse USDC, die in een smart contract op Ethereum zal zitten en het potentieel heeft om in de toekomst te worden geüpgraded naar inheemse USDC. Het zal de officiële en ondersteunde stablecoin van het Fantom-ecosysteem zijn, inclusief alle toekomstige netwerkupgrades.

Dit initiatief zal liquiditeitsfragmentatie verminderen, stabiliteit introduceren en extra toegangswegen bieden tot het ecosysteem. USDC.e zal beschikbaar zijn voor alle gebruikers en ontwikkelaars op Fantom dankzij het gebruik van de Wormhole Native Token Transfers (NTT) standaard.

De Fantom Foundation benadrukt ook dat als er een gezamenlijke beslissing wordt genomen met Circle om te upgraden naar de echte USDC-stablecoin, alle USDC.e-tokens naadloos worden omgezet naar de inheemse activa.

Lees ook  Leidinggevende van Coinbase zegt dat aankomende gebeurtenissen 'zeer explosief' zullen zijn voor Bitcoin - Hier is zijn perspectief

Op het moment van schrijven wordt FTM verhandeld voor $0,856, en de crypto-asset staat op de 52e plaats op basis van marktkapitalisatie, met een stijging van meer dan 4% in de afgelopen 24 uur.

Coinbase en Circle hebben USDC in 2018 gecreëerd en beheren het gezamenlijk om een koppeling met de Amerikaanse dollar te behouden via het Centre Consortium tot vorig jaar. In augustus kondigden Coinbase CEO Brian Armstrong en Circle CEO Jeremy Allaire aan dat Circle alle governance- en operationele verantwoordelijkheden van USDC intern zal overnemen.

Mis geen enkel nieuws – Abonneer je om e-mailmeldingen rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

*Let op: Dit artikel bevat geen financieel advies en is louter informatief vanuit ons eigen perspectief.*

De post Fantom (FTM) lanceert een gebrugde versie van USDC als nieuwe officiële stablecoin van het ecosysteem verscheen eerst op The Daily Hodl.

Scroll naar boven