bitcoinBTC/USD
$ 62,767.82 1.34%
ethereumETH/USD
$ 2,541.49 2.51%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 566.55 0.45%
solanaSOL/USD
$ 145.85 1.56%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.580778 1.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,540.55 2.54%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104482 2.06%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.60%

THORChain behaalt recordhandelsvolume van $10 miljard te midden van het debat van Bitcoin Maximalisten over veiligheid en kredietrisico’s.

Image

THORChain, een gedecentraliseerd liquiditeitsprotocol, heeft voor het eerst een belangrijke mijlpaal bereikt met een totaal maandelijks handelsvolume van meer dan $10 miljard.

Het officiële account van THORChain deelde deze prestatie in een bericht op X (voorheen bekend als Twitter), waarbij gegevens van Runscan een handelsvolume van $10,26 miljard voor de maand bevestigden.

De Bitcoin maximalisten zijn echter verdeeld over de beveiliging van het platform en de aantrekkelijkheid van de aanbiedingen, met name wat betreft renteloze leningen tegen Bitcoin (BTC).

De discussie onder Bitcoin-enthousiastelingen ontvouwde zich op sociale media na de aankondiging.

Wiskundige en Bitcoin-investeerder Fred Krueger sprak zijn steun uit voor THORChain op 27 maart en benadrukte zijn vertrouwen in de BTC-ondersteunde leningen van het protocol als een veilige optie voor Bitcoiners die liquiditeit zoeken.

Aan de andere kant bekritiseerde Bitcoin-analist Dylan Le Clair Krueger’s standpunt, waarbij hij wees op de inherente risico’s bij het afsluiten van een lening die afhankelijk is van de wisselkoers van een altcoin en de onmeetbare risico’s die bij dergelijke transacties betrokken zijn.

Lees ook  Nieuwe Memecoin Stem op Trump Zal 17.000% Exploderen Vóór Beursnotering, Terwijl SHIB en DOGE Instorten

THORChain onderscheidt zich door het mogelijk maken van naadloze activaruil over verschillende blockchains en het aanbieden van leningen zonder rente of verplichte liquidaties.

Een opmerkelijke update op 30 januari verlaagde de benodigde waarborg voor het lenen tegen Bitcoin en Ether, waardoor gebruikers effectief tot de helft van de waarde van hun activa kunnen lenen.

Analyst Chris Blec erkende THORChain’s unieke model van leningen zonder liquidatie als “interessant” op 10 maart, maar uitte zorgen over mogelijke valkuilen.

Er zijn risico’s verbonden aan het uitlenen van Bitcoin aan een protocol dat vatbaar is voor mislukkingen of beveiligingsinbreuken, en aan de afhankelijkheid van een gecentraliseerde aanbieder die de voorwaarden zou kunnen wijzigen en zo leningen in gevaar zou kunnen brengen.

THORChain heeft in 2023 twee keer onderbrekingen gehad in de dienstverlening van zijn mainnet als gevolg van mogelijke beveiligingsfouten, waarbij de voortdurende debatten over de veiligheid en betrouwbaarheid voor Bitcoiners werden benadrukt.

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit eigen perspectief en geeft geen financieel advies.*

Scroll naar boven