bitcoinBTC/USD
$ 63,580.03 1.66%
ethereumETH/USD
$ 2,546.11 4.80%
tetherUSDT/USD
$ 0.999984 0.09%
bnbBNB/USD
$ 569.53 2.12%
solanaSOL/USD
$ 150.72 8.43%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999799 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.586533 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.05 4.88%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106351 1.82%
the-open-networkTON/USD
$ 5.71 1.29%

Tron Foundation vraagt om afwijzing van SEC-rechtszaak en betoogt dat Amerikaanse effectenwetten te ver gaan op wereldwijd toneel.

Image

De Tron Foundation, de organisatie achter de blockchain Tron, heeft een verzoek ingediend bij een federale rechtbank in New York om een rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten af te wijzen. Ze betwisten dat de Amerikaanse effectenwetten te ver gaan op het wereldtoneel.

Tron benadrukt dat de SEC geen wereldwijde toezichthouder is en bekritiseert hun pogingen om Amerikaanse effectenwetten op te leggen aan activiteiten die voornamelijk buiten de VS plaatsvinden.

De rechtszaak, die werd aangespannen in maart vorig jaar, richt zich op Justin Sun, de oprichter van Tron, evenals de BitTorrent Foundation en Rainberry Inc., het moederbedrijf van Tron.

De SEC beweert dat de verkoop van Tron en BitTorrent (BTT) tokens ongeregistreerde effecten zijn.

Tron, gevestigd in Singapore, argumenteert dat de verkoop van tokens volledig buiten de Verenigde Staten plaatsvond en specifiek was ontworpen om de Amerikaanse markt te vermijden.

Lees ook  DinoKat (RAWR) en Furrari (FURRARI) klaar om met 1.800% te stijgen te midden van BOME en SHIB daling.

Ze betwisten ook de beweringen van de SEC over latere secundaire tokenverkopen op Amerikaanse platforms en de beschuldigingen van misleidende handelspraktijken door Justin Sun.

De stichting benadrukt dat de SEC geen specifieke feiten heeft aangevoerd die wijzen op slachtoffers in de Verenigde Staten en bekritiseert de algemene aard van de beschuldigingen.

Tron verdedigt zichzelf door te stellen dat de SEC onvoldoende bewijs heeft geleverd en dat de claims te veel leunen op generalisaties in plaats van concrete fraude-aantijgingen.

Het is afwachten hoe de SEC zal reageren op het verzoek van Tron om de rechtszaak af te wijzen, aangezien ze nog niet hebben gereageerd op het moment van schrijven.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en reflecteert alleen ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven