bitcoinBTC/USD
$ 66,965.94 1.33%
ethereumETH/USD
$ 2,592.71 0.95%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.00%
bnbBNB/USD
$ 588.56 2.03%
solanaSOL/USD
$ 148.97 3.62%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.543103 1.19%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,590.69 1.03%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.122115 3.52%
tronTRX/USD
$ 0.159657 0.14%

Injectie van nieuw kapitaal ondersteunt Bitcoin terwijl langetermijnbeleggers verdelen onder nieuwkomers, volgens Glassnode

Image

De laatste tijd zijn langetermijnbeleggers van Bitcoin (BTC) begonnen met het verkopen van hun munten aan nieuwe investeerders die de markt betreden, volgens het on-chain analytics bedrijf Glassnode.

In een recent rapport stelt Glassnode dat de recente prijsactie van Bitcoin, die nieuwe hoogtepunten blijft bereiken, ervoor heeft gezorgd dat veel houders die al langere tijd winst hebben gemaakt, hun munten verkopen aan een nieuwere groep investeerders.

Glassnode baseert zich op de Realized Cap-meting, die registreert tegen welke prijs elke munt is verhandeld en probeert de mate van winstgevendheid of verlies voor houders in kaart te brengen. Volgens Glassnode staat deze meting momenteel op een all-time high.

“Dit betekent dat de uitgegeven munten over het algemeen een hogere waarde hebben gekregen, vanaf hun initiële lagere aankoopprijs. Wanneer deze munten van eigenaar wisselen, kunnen we dit zien als een injectie van nieuwe vraag en liquiditeit in deze activaklasse.”

Glassnode meldt dat op dit moment maar liefst 44% van alle BTC in omloop in handen is van nieuwe adressen die hun munten minder dan 3 maanden vasthouden. Uit de data van het bedrijf blijkt dat het bereiken van het niveau van 44% historisch gezien samengaat met opkomende bullmarkten in het middenstadium.

Lees ook  Crypto handelaar zegt dat Bitcoin klaar is voor maanden van stijging - hier is waarom - Moet gewoon september overleven

“De afgelopen maanden hebben we een sterke toename gezien van munten met een oorsprong van minder dan 3 maanden, waarbij deze nieuwe investeerders nu ongeveer 44% van het totale netwerkvermogen bezitten. Deze groei van jongere munten is direct te danken aan Langetermijnbeleggers die hun munten verkopen tegen hogere prijzen om te voldoen aan de groeiende vraag.”

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor $65,004, wat 18% lager is dan zijn all-time high.

*Disclaimer: Dit artikel biedt geen financieel advies en reflecteert slechts onze persoonlijke mening.*

Bron afbeelding: Glassnode

De post Injectie van Nieuw Kapitaal Ondersteunt Bitcoin Terwijl Langetermijn Houders Verkopen aan Nieuwkomers, Volgens Glassnode verscheen eerst op The Daily Hodl.

Scroll naar boven