bitcoinBTC/USD
$ 62,027.62 0.34%
ethereumETH/USD
$ 2,420.51 0.10%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 562.77 0.17%
solanaSOL/USD
$ 143.69 0.52%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.52925 0.58%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,419.89 0.11%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109065 0.47%
tronTRX/USD
$ 0.154256 0.08%

Anthropic vermijdt Saudi-investeringen te midden van FTX-bankroetverkoop, onder verwijzing naar nationale veiligheidszorgen.

Image

Anthropic, een AI-startup, heeft besloten om geen investeringen uit Saoedi-Arabië te accepteren voor de verkoop van een 8% belang in het bedrijf. Dit belang, oorspronkelijk drie jaar geleden verworven door Sam Bankman-Fried voor $500 miljoen, is nu meer dan $1 miljard waard.

De keuze om Saoedische investeringen af te wijzen, komt voort uit zorgen over nationale veiligheid, met name het mogelijke dubbele gebruik van de technologie voor zowel civiele als militaire doeleinden. Dit zou problemen kunnen opleveren met regelgevende instanties zoals het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS).

De verkoop van het belang, die binnenkort wordt afgerond, heeft als doel om klanten van FTX terug te betalen.

Hoewel Anthropic in het verleden aanzienlijke financiering heeft ontvangen van tech-reuzen zoals Amazon, Alphabet en Salesforce, sluit de huidige transactie deze partijen uit als potentiële kopers. In plaats daarvan richt Anthropic zich op een nieuw investeerderssyndicaat via speciale doelvoertuigen (SPV’s).

Het bedrijf, bekend vanwege zijn geavanceerde taalmodel dat concurreert met OpenAI’s ChatGPT, wordt geleid door de oprichters Dario en Daniela Amodei.

Lees ook  Solana Memecoin Nieuwe Pepe Zal Exploderen Met 16.000% Vóór Beursnoteringen, Terwijl DOGE en SHIB Onderpresteren

Hoewel ze het recht hebben om investeerders te screenen, zijn de Amodei’s niet direct betrokken bij de huidige verkoopgesprekken.

Terwijl ze Saoedische financiering afwijzen, staat Anthropic open voor investeringen van andere soevereine welvaartsinstanties, zoals het Mubadala van de VAE.

De verkoop van het belang van FTX wordt beheerd door Perella Weinberg.

Het besluit van Anthropic om Saoedische investeringen te weigeren, komt op een moment dat het soevereine welvaartsfonds van Saoedi-Arabië, de PIF, agressieve investeringen blijft doen in de technologiesector, waaronder gesprekken met Andreessen Horowitz voor de oprichting van een groot AI-fonds.

De keuze van Anthropic in deze context voegt extra complexiteit toe, met name nu Saoedi-Arabië zijn technologische capaciteiten wil versterken te midden van toenemende banden met China.

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit ons persoonlijke perspectief en biedt geen financieel advies.*

Scroll naar boven