bitcoinBTC/USD
$ 62,997.88 0.46%
ethereumETH/USD
$ 2,538.65 3.79%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.12%
bnbBNB/USD
$ 569.27 0.64%
solanaSOL/USD
$ 148.72 4.99%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.00%
xrpXRP/USD
$ 0.58185 1.00%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,537.01 3.76%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105367 0.17%
the-open-networkTON/USD
$ 5.65 1.98%

Ripple lanceert baanbrekende geautomatiseerde marktmaker op XRPL, die het DeFi-landschap revolutioneert

Image

Ripple, bekend om zijn XRPL-blockchain, heeft zojuist een geavanceerd geautomatiseerd marktmaker (AMM) protocol genaamd XLS-30 gelanceerd, waarmee het DeFi-landschap een revolutie teweegbrengt.

Dit nieuwe protocol, ontwikkeld in samenwerking met de XRPL-gemeenschap, belooft het blockchain-ecosysteem aanzienlijk te verrijken.

Met de introductie van het XLS-30 AMM-protocol breidt Ripple de DeFi-mogelijkheden van het XRPL-ecosysteem uit door cross-chain DeFi-toepassingen over 50 blockchain-platforms mogelijk te maken.

Deze innovatie is bedoeld om de bestaande gedecentraliseerde exchange (DEX) van XRPL aan te vullen, die momenteel opereert op een traditioneel orderboekmodel en de voordelen mist die nieuwere DeFi-protocollen bieden.

Volgens een woordvoerder van Ripple is de introductie van de AMM een cruciale stap in de verdere ontwikkeling van DeFi op de XRPL-blockchain.

Door integratie met cross-chain messaging-diensten zoals Axelar wordt verwacht dat de reikwijdte en bruikbaarheid van DeFi-oplossingen op basis van XRPL over verschillende blockchain-ecosystemen zal toenemen.

Ripple CTO en mede-oprichter van XRPL, David Schwartz, heeft inzichten gedeeld over de ontwikkelingsreis van de AMM sinds juni 2022, waarbij hij benadrukt hoe dit systeem het orderboeksysteem van de DEX verbetert.

Lees ook  Leidende ontwikkelaar van Shiba Inu hint op grote vooruitgang terwijl SHIB belangrijke steun behoudt

De integratie van AMM en een orderboeksysteem zal naar verwachting optimale prijsvorming bieden, terwijl liquiditeitsverschaffers rendement kunnen behalen op hun inactieve activa.

Door het introduceren van liquiditeitspools voor elk activapaar op XRPL, wil het AMM een breder scala aan gebruikers aantrekken, van individuele handelaren tot grote bedrijven, hoewel het niet specifiek gericht is op institutionele handelaren.

De toevoeging van dit systeem aan de XRPL DEX zal een dynamischere handelsomgeving creëren voor verschillende deelnemers, van particuliere investeerders tot institutionele spelers.

Er wordt momenteel gewerkt aan het implementeren van on-chain regelgevende compliance-mechanismen om institutionele betrokkenheid bij het protocol te vergemakkelijken.

De samenwerking tussen Ripple en de XRPL-gemeenschap bij de ontwikkeling van de AMM benadrukt het potentieel van cross-chain messagingprotocollen om investeerders, ontwikkelaars en handelaren uit verschillende blockchain-industrieën aan te trekken, met het vooruitzicht op een meer verbonden en efficiënt DeFi-landschap.

*Disclaimer: Ons artikel is geen financieel advies en is louter bedoeld voor informatieve doeleinden vanuit ons persoonlijk perspectief.*

Scroll naar boven