bitcoinBTC/USD
$ 62,897.85 0.15%
ethereumETH/USD
$ 2,529.45 4.33%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 568.00 1.09%
solanaSOL/USD
$ 147.57 5.11%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.582548 0.75%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,526.67 4.12%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105103 0.57%
the-open-networkTON/USD
$ 5.64 1.54%

Goldman Sachs ziet een stijging in interesse voor crypto na goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s

Image

Het lijkt erop dat de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) voor spot in de Verenigde Staten een golf van interesse heeft veroorzaakt bij klanten van Goldman Sachs. Max Minton, het hoofd digitale activa voor Goldman Asia Pacific, heeft gemerkt dat klanten steeds meer geïnteresseerd raken in cryptocurrencies, met name door deze ontwikkeling.

Deze verschuiving werd recent beschreven in een Bloomberg-rapport, waarin de impact van de goedkeuring van tien Bitcoin ETF’s in januari werd belicht. Minton legt de toegenomen activiteit en interesse onder klanten rechtstreeks bij de goedkeuring van de ETF’s en zei: “De recente goedkeuring van de ETF heeft een opleving van interesse en activiteiten van onze klanten veroorzaakt.”

Hoewel Goldman Sachs geen spot-cryptoproducten aanbiedt, rapporteerde het bedrijf aan het einde van 2023 een record van $2,8 biljoen aan beheerd vermogen, mede dankzij de focus op crypto-derivaten zoals Bitcoin en Ether-opties en -futures sinds de start van hun crypto-handelsdesk in 2021.

Lees ook  Trump neukt Kamala (TRUMPKAM) Solana Memecoin zal met 19.000% stijgen, terwijl BTC daalt

Klanten van Goldman Sachs maken gebruik van derivaten om te profiteren van de volatiliteit op de cryptomarkt en te speculeren over toekomstige prijsbewegingen. Vooral Bitcoin-gerelateerde derivaten zijn populair geworden onder de actieve investeerders van het bedrijf.

Minton merkt op dat de goedkeuring van een spot Ether ETF in de VS mogelijk institutionele klanten naar Ether zou kunnen trekken, hoewel de kans op goedkeuring op dit moment door ETF-analisten van Bloomberg slechts op 35% wordt geschat tegen mei.

Hoewel er regelgevingsuitdagingen zijn, heeft Goldman de intentie om zijn klantenbestand uit te breiden naar asset management fondsen, banken en gespecialiseerde crypto-activafirma’s. Dit wijst op een strategische uitbreiding naar de cryptomarkt, ongeacht de ontwikkelingen rondom ETF’s.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en geeft alleen het perspectief van de auteur weer.*

Scroll naar boven