bitcoinBTC/USD
$ 62,958.87 0.40%
ethereumETH/USD
$ 2,554.48 4.16%
tetherUSDT/USD
$ 0.999681 0.02%
bnbBNB/USD
$ 568.58 0.33%
solanaSOL/USD
$ 147.44 2.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999188 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.580099 1.63%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,555.14 4.30%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104995 1.00%
the-open-networkTON/USD
$ 5.57 3.17%

Wettelijk team vraagt om clementie voor de nalevingschef van OneCoin, pleit voor een tijd-gediende straf

Image

In een recente juridische zet heeft John Buza, advocaat van Irinia Dilkinska, de voormalige “hoofd juridische zaken en naleving” van het beruchte OneCoin-cryptocurrency-schema, clementie gezocht bij een Amerikaanse rechtbank.

Dilkinska heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de OneCoin-fraude en heeft schuld bekend aan samenzwering tot wirefraude en samenzwering tot witwassen in november 2023.

Deze bekentenissen volgden op het OneCoin-schandaal, een cryptocurrency-operatie die in 2015 als een zwendel aan het licht kwam en naar schatting $4 miljard aan investeerders ontnam.

Het verzoek om clementie werd ingediend in een uitspraakmemorandum op 20 maart bij de United States District Court for the Southern District of New York.

Buza’s betoog draaide om het feit dat verder detentie van Dilkinska niet noodzakelijk was, gezien haar unieke situatie en de uitdagingen waarmee ze te maken heeft.

Dilkinska’s betrokkenheid bij OneCoin bracht haar in contact met mede-oprichters Karl Sebastian Greenwood en Ruja Ignatova, waarbij laatstgenoemde bekend stond als de “Cryptoqueen”.

Greenwood is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf met een restitutiebevel van $300 miljoen, terwijl Ignatova onvindbaar blijft en haar verblijfplaats onbekend is.

Lees ook  Meta's financiële duik in het Metaversum: Het balanceren van recordomzetten met de uitdagingen van Reality Labs vóór de kwartaalcijfers.

De mogelijke straf van Dilkinska onder Amerikaans recht zou kunnen leiden tot tien jaar gevangenisstraf, vergelijkbaar met Mark Scott, een andere OneCoin-advocaat die eerder schuldig is bevonden en tot 10 jaar gevangenisstraf is veroordeeld.

Voorafgaand aan de veroordeling heeft het verdedigingsteam karakterreferenties ingediend, waarin Dilkinska’s voorbeeldig gedrag in detentie wordt benadrukt, samen met haar rol als familielid om het pleidooi voor clementie te versterken.

In een vergelijkbare zaak heeft Konstantin Ignatov, broer van de nog steeds zoekende Ignatova, strafvermindering gekregen na 34 maanden hechtenis en schuldig pleiten aan witwassen en fraude in 2019.

Deze zaken vormen het kader waarin het juridische team van Dilkinska een mildere straf zoekt, met het argument dat verdere detentie “massaal onrecht” zou veroorzaken en waarbij haar rol als “liefhebbende vrouw en moeder” wordt benadrukt.

*Dit artikel bevat geen financieel advies en is slechts bedoeld voor informatieve doeleinden vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven