bitcoinBTC/USD
$ 63,210.94 0.03%
ethereumETH/USD
$ 2,580.97 0.37%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.05%
bnbBNB/USD
$ 586.67 0.24%
solanaSOL/USD
$ 144.79 1.76%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.590887 1.74%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,579.93 0.38%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106572 1.96%
the-open-networkTON/USD
$ 5.59 0.72%

Texas Bitcoin-mijnwerker Giga Energy tapt in op olievelden in Argentinië voor een milieuvriendelijke uitbreiding van de mijnbouw.

Image

**Texas Bitcoin-mijnwerker Giga Energy zet in op olievelden in Argentinië voor milieuvriendelijke uitbreiding van mijnbouwactiviteiten**

Het laatste nieuws uit de wereld van Bitcoin-mijnbouw komt van het in Texas gevestigde bedrijf Giga Energy, dat ambitieuze plannen heeft aangekondigd om zijn operaties uit te breiden naar Argentinië. Het bedrijf zal hierbij gebruik maken van de overtollige energie uit gasfakkels in de olievelden van het land, wat normaal gesproken als verspilde energie wordt beschouwd.

Mede-oprichter Brent Whitehead deelde zijn opwinding over dit project in een LinkedIn-bericht op 26 maart en noemde het een cruciale stap voor de toekomst van het bedrijf.

Het proces van gasfakkels houdt in dat het vrijkomende aardgas tijdens oliewinning wordt verbrand, wat leidt tot de uitstoot van methaan. Giga Energy heeft echter een innovatieve aanpak ontwikkeld waarbij dit methaan wordt omgezet in elektriciteit, die vervolgens wordt gebruikt om hun Bitcoin-mijnbouwinstallaties van stroom te voorzien.

Een interessant aspect van de operatie in Argentinië is het gebruik van een grote zeecontainer vol met Bitcoin-mijnwerkers bovenop een olieput, waarbij het teveel aan gas wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken voor de mijnbouwactiviteiten.

Dit slimme systeem, zoals gemeld door CNBC op 26 maart, zal de mogelijkheden van Giga Energy op het gebied van mijnbouw aanzienlijk verbeteren.

Lees ook  Analyse van Cryptocurrency Prijzen: SHIB, DOGE en XRP staan voor Uitdagende Opgaven

Met een mijnbouwlocatie in de provincie Mendoza die in december begon met testen en al tussen de $200.000 en $250.000 aan Bitcoin heeft gemijnd, lijkt Giga een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan in Argentinië.

Het bedrijf wacht echter nog op de import van extra apparatuur om de activiteiten op te schalen en winstgevend te maken, aldus mede-oprichter Matt Lohstroh.

Naast economische voordelen heeft deze operatie als doel om methaanemissies te verminderen en bij te dragen aan milieuduurzaamheid.

Het is duidelijk dat Giga Energy een grote impact wil maken op zowel het gebied van Bitcoin-mijnbouw als op het gebied van milieubehoud. Door samen te werken met IT-dienstenbedrijf Exa Tech voor on-site operaties en Phoenix Global Resources voor gastoevoer, lijkt het bedrijf goed op weg om zijn doelen te bereiken.

Het is interessant om te zien dat Giga zich nu ook richt op internationale uitbreiding, en het is duidelijk dat ze met hun innovatieve aanpak een verschil willen maken in de wereld van Bitcoin-mijnbouw.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is slechts bedoeld vanuit mijn persoonlijke perspectief.*

Scroll naar boven