bitcoinBTC/USD
$ 62,958.87 0.40%
ethereumETH/USD
$ 2,554.48 4.16%
tetherUSDT/USD
$ 0.999681 0.02%
bnbBNB/USD
$ 568.58 0.33%
solanaSOL/USD
$ 147.44 2.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999188 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.580099 1.63%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,555.14 4.30%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104995 1.00%
the-open-networkTON/USD
$ 5.57 3.17%

Argentijnse vraag naar Bitcoin stijgt terwijl de peso keldert, met burgers die cryptocurrency zoeken als economische levenslijn

Image

In Argentinië weerspiegelt de recente toename in de vraag naar Bitcoin de inspanningen van de bevolking om hun spaargeld te beschermen te midden van de snelle waardedaling van de peso.

Op 20 maart benadrukte Bloomberg deze trend en citeerde een rapport van Lemon Cash, een cryptocurrency exchange die een nooit eerder geziene interesse in Bitcoin registreerde.

In de week tot 10 maart stapten bijna 35.000 Argentijnen over naar Bitcoin, wat een verdubbeling betekende van het wekelijkse aankooppercentage van de cryptocurrency vergeleken met het voorgaande jaar.

De waarde van de Argentijnse peso is het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald, met een waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar die vier keer zo laag is geworden, van 0,0049 USD in maart 2023 tot 0,0012 USD.

Deze waardevermindering heeft velen in Argentinië aangespoord om op zoek te gaan naar meer stabiele investeringsmogelijkheden, zoals Bitcoin.

Lemon Cash is niet het enige platform dat een stijgende vraag naar cryptocurrencies opmerkt. Andere grote Argentijnse exchanges zoals Ripio en Belo hebben vergelijkbare trends gemeld. CEO van Belo, Manuel Beaudroi, merkte een verschuiving van de voorkeur van stablecoins naar Bitcoin op, en schreef deze verandering toe aan de recente prijsstijging van de cryptocurrency.

Beaudroi legde uit: “Gebruikers besluiten om Bitcoin te kopen wanneer ze nieuws zien over de waardestijging van de munt, terwijl stablecoin meer pragmatisch is en vaak wordt gebruikt voor transactiedoeleinden, zoals het doen van betalingen naar het buitenland.”

Lees ook  Wat gebeurt er nadat de hype rond chatbots afneemt, wat is de volgende stap voor AI?

Verder meldde hij dat Belo begin 2024 een tien keer grotere toename in transacties met Bitcoin en Ether heeft gezien in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor.

Ondanks de groeiende interesse in Bitcoin is er nog steeds een opvallende vraag naar stablecoins. Naar verluidt gaan Argentijnen bekende exchanges voorbij om USD-stablecoins te kopen via “crypto caves,” ongereguleerde markten die een uitweg bieden voor strikte valutabeperkingen en inflatie.

De adoptie van digitale valuta in Argentinië strekt zich langzaam uit buiten investeringsdoeleinden. In december 2023 kondigde de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Ereplechtigheden, Diana Mondino, een decreet aan dat het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies onder specifieke voorwaarden vergemakkelijkt als onderdeel van economische hervormingsinspanningen.

Dit resulteerde in een baanbrekende huurovereenkomst in Rosario, waarbij een huurder akkoord ging met het betalen van de huur in Bitcoin, wat de groeiende praktische toepassing van digitale valuta in alledaagse transacties illustreert.

*Disclaimer: De bovenstaande tekst is niet bedoeld als financieel advies en weerspiegelt alleen het perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven