bitcoinBTC/USD
$ 63,259.95 0.45%
ethereumETH/USD
$ 2,553.15 5.23%
tetherUSDT/USD
$ 0.999951 0.02%
bnbBNB/USD
$ 569.72 1.02%
solanaSOL/USD
$ 148.21 5.22%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999773 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.582211 1.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,552.45 5.21%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105116 0.20%
the-open-networkTON/USD
$ 5.64 1.47%

Robinhood onthult Android Crypto Wallet, waardoor miljoenen toegang krijgen tot Shiba Inu en andere cryptocurrencies

Image

Robinhood, het bekende Amerikaanse handelsplatform dat populair is vanwege zijn aandelendiensten en cryptocurrency-aanbod, heeft aangekondigd dat de langverwachte Android-versie van zijn self-custody crypto wallet op 20 maart 2024 gelanceerd zal worden.

Johann Kerbrat, de crypto general manager bij Robinhood, deed deze aankondiging via zijn X-account en deze lancering markeert een belangrijke uitbreiding van de crypto-diensten die het bedrijf aanbiedt.

De release van de Android-wallet is vooral belangrijk voor Android-gebruikers, die ongeveer 70% van de wereldwijde markt voor mobiele besturingssystemen vertegenwoordigen, waardoor de toegang tot cryptocurrency-tools aanzienlijk wordt vergroot.

De Android-versie van de wallet lijkt op de iOS-versie, die in 2023 werd geïntroduceerd en snel populair werd, met veel downloads in meer dan 140 landen.

Een interessante feature van de Android-wallet is de ondersteuning voor de populaire meme coin, Shiba Inu (SHIB), wat aantoont dat Robinhood zich inzet voor het bedienen van de diverse interesses van cryptoliefhebbers.

Het initiatief van Robinhood om een self-custody crypto wallet voor Android-gebruikers te lanceren, past binnen de missie van het bedrijf om de handel in cryptocurrency toegankelijk te maken voor iedereen.

Lees ook  Handelaar voorspelt doorbraak-rally voor gecentraliseerde exchange cryptomunten, zegt dat altcoin er erg sterk uitziet

Met deze wallet hebben gebruikers volledige controle over hun privésleutels, waardoor ze direct cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en anderen kunnen opslaan, verzenden en ontvangen over verschillende blockchains.

Daarnaast integreert de wallet met de 0x API en LI.FI voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het verhandelen van cryptocurrencies op de Ethereum, Arbitrum en Polygon-netwerken, voor een soepele en flexibele ervaring.

Deze stap is ook van belang gezien het gecentraliseerde exchange-platform van Robinhood, waar Shiba Inu een prominente positie inneemt.

De ondersteuning van Shiba Inu in de Robinhood Android-wallet onderstreept de inzet van het platform voor het leveren van uitgebreide diensten aan zowel handelaren als enthousiastelingen in de crypto-wereld.

Door self-custody oplossingen toegankelijker te maken, zet Robinhood een grote stap voorwaarts in het verbeteren van de toegang tot en adoptie van cryptocurrency-handel voor een breder publiek, en verstevigt zo zijn positie in het groeiende landschap van digitale valuta.

*Disclaimer: De bovenstaande tekst is geschreven vanuit eigen perspectief en bevat geen financieel advies.*

Scroll naar boven