bitcoinBTC/USD
$ 62,043.62 0.25%
ethereumETH/USD
$ 2,418.04 0.12%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 563.59 1.39%
solanaSOL/USD
$ 142.84 0.08%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.532436 0.32%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,416.64 0.17%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109686 0.31%
tronTRX/USD
$ 0.153675 1.90%

Aanklacht Amerikaanse Overheid tegen KuCoin en twee oprichters voor vermeende ‘multimiljard crimineel complot’

Image

Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) en de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) hebben de aanklacht tegen crypto exchange KuCoin en twee van zijn oprichters bekendgemaakt.

Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie in het zuidelijke district van New York hebben openbaar aanklager Damian Williams en Darren McCormack, de waarnemend speciaal agent in charge van het New York Field Office van Homeland Security Investigations (“HSI”), aangegeven dat KuCoin, samen met oprichters Chun Gan en Ke Tang, samenzweerde om meerdere schendingen van de Bank Secrecy Act te plegen.

De overheid beweert dat het duo een “onbevoegde geldtransactieonderneming” heeft opgezet en nagelaten heeft om een passend anti-witwas (“AML”)-programma te handhaven, klantidentiteiten niet adequaat te verifiëren en verdachte activiteiten niet te melden.

Williams merkt op dat de beurs en de oprichters “opzettelijk hebben geprobeerd te verbergen dat er aanzienlijke aantallen Amerikaanse gebruikers handelden op het platform van KuCoin.”

Lees ook  Analist voorspelt enorme stijgingen voor twee DeFi Altcoins, zegt dat het tijd is voor een grote herstel - Dit zijn zijn doelen

Bovendien beweert Williams dat KuCoin meer dan $5 miljard heeft ontvangen en meer dan $4 miljard aan “verdachte en criminele gelden” heeft verstuurd.

Darren McCormack omschrijft KuCoin als een “vermeend crimineel complot van miljarden dollars.”

Gan en Tang worden elk aangeklaagd voor één aanklacht van samenzwering om de Bank Secrecy Act te overtreden en één aanklacht van samenzwering om een onbevoegde geldtransmissieonderneming te exploiteren, elk met een maximumstraf van vijf jaar gevangenisstraf.

*Het bericht US Government Charges KuCoin and Two Founders for Alleged ‘Multibillion-Dollar Criminal Conspiracy’ verscheen eerst op The Daily Hodl.*

*Disclaimer: Dit bericht is louter informatief en reflecteert onze persoonlijke kijk op de zaak. Wij bieden geen financieel advies.*

Scroll naar boven