bitcoinBTC/USD
$ 67,790.16 0.76%
ethereumETH/USD
$ 2,623.94 0.18%
tetherUSDT/USD
$ 0.99954 0.07%
bnbBNB/USD
$ 597.12 0.27%
solanaSOL/USD
$ 153.51 0.26%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.99988 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.549109 1.56%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,623.10 0.20%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.134772 9.56%
tronTRX/USD
$ 0.159044 0.83%

CEO van Coinbase zegt dat ETH duidelijk een grondstof is, voorspelt volgende stappen als Spot Ethereum ETF’s worden vertraagd

Image

**CEO van Coinbase: ‘Ethereum is een grondstof’ en zijn visie op de toekomst van ETH ETF’s**

Brian Armstrong, de oprichter en CEO van Coinbase, heeft verklaard dat Ethereum (ETH) volgens de Amerikaanse federale wetgeving wordt beschouwd als een grondstof, net als Bitcoin (BTC).

Deze classificatie is van groot belang omdat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) momenteel overweegt om ETF’s voor Ethereum te lanceren, nadat ze eerder dit jaar groen licht gaven voor Bitcoin ETF’s.

In een recent interview met Bloomberg benadrukte Armstrong dat de goedkeuring van ETH ETF’s niet mag worden vertraagd, gezien het feit dat de SEC eerder al BTC ETF’s heeft goedgekeurd. Er bestaat echter nog steeds onenigheid tussen federale instanties over de vraag of Ethereum als een effect moet worden beschouwd, wat het goedkeuringsproces kan bemoeilijken.

Hoewel de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, nog geen definitief standpunt heeft ingenomen over de classificatie van ETH, heeft hij gesuggereerd dat veel digitale activa naast Bitcoin als effecten kunnen worden beschouwd. Aan de andere kant heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangegeven dat Ethereum wel degelijk een grondstof is.

Lees ook  Crypto-analisten van Coinbase: Afnemende neerwaartse druk op de cryptomarkt kan een beter handelsklimaat bevorderen

Armstrong ziet de mogelijkheid dat de kwestie uiteindelijk bij de rechtbanken wordt beslist, vergelijkbaar met wat er gebeurde met Bitcoin ETF’s. In augustus oordeelde een rechtbank dat de SEC onredelijk had gehandeld toen ze de aanvraag van Grayscale afwezen om haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot ETF. Deze uitspraak speelde een cruciale rol bij de goedkeuring van de aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s.

Als de goedkeuring van ETH ETF’s wordt vertraagd, verwacht Armstrong dat de sector een soortgelijke weg zal bewandelen als bij Bitcoin, namelijk naar de rechtbanken stappen om de regelgevers te dwingen de regels te volgen en gelijke behandeling te verzekeren. Hoewel dit mogelijk extra inspanning vergt, vindt hij wel dat de goedkeuring snel moet worden verleend.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en heeft uitsluitend een informatief karakter, gebaseerd op eigen perspectief.*

Scroll naar boven