bitcoinBTC/USD
$ 62,992.88 0.01%
ethereumETH/USD
$ 2,542.70 3.63%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.00%
bnbBNB/USD
$ 569.07 1.00%
solanaSOL/USD
$ 145.74 2.61%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.582975 0.22%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.52 3.62%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104735 0.29%
the-open-networkTON/USD
$ 5.50 2.64%

Mysten Labs Technologie Prototype op Sui Biedt Eerste Bewijs van Elastische Blockchain Schaalbaarheid

Image

Op 20 maart 2024 heeft Mysten Labs, een team van deskundigen op het gebied van gedistribueerde systemen, programmeertalen en cryptografie en de bedenkers van het Sui Network, een sprong voorwaarts gemaakt in het schalen van blockchain-capaciteiten. Tijdens testen en ontwikkeling in een Sui-blockchainomgeving slaagde Pilotfish, een prototype Sui-extensie, erin om de doorvoer acht keer te verhogen wanneer ondersteund door acht machines, wat het succes van lineaire schaling aantoonde. Dit proof of concept is formeel gepresenteerd als een academisch preprint met de titel ‘Pilotfish – Distributed Transaction Execution for Lazy Blockchains’, en is voor het eerst gedeeld op 29 januari 2024 als een artikel op het open access-archief arXiv.

Lefteris Kokoris-Kogias, een van de auteurs van het artikel en onderzoeker bij Mysten Labs, zei: “Pilotfish is een baanbrekende ontwikkeling omdat de blockchain-industrie streeft naar dezelfde dynamische capaciteitsverhogingen die momenteel alleen mogelijk zijn met gecentraliseerde servertechnologieën. Pilotfish heeft het potentieel om de doorvoer veel verder te verhogen dan wat momenteel mogelijk is met high-performance blockchains, waardoor transacties op niveaus mogelijk worden die geen enkele andere blockchain vandaag kan bereiken.”

Lees ook  Amerikaanse toezichthouder zegt dat bank $1.500.000 zal betalen in schikking voor vermoedelijk te veel in rekening brengen en misleiden van honderden klanten in het schandaal rond veteranenleningen.

Sui loopt voorop in de sector door meerdere cores te gebruiken voor parallelle transactie-uitvoering binnen individuele validators. Ondanks dat een enkele machine slechts een beperkt aantal cores kan bevatten, maakt de doorbraakoplossing die Pilotfish biedt het mogelijk voor een enkele validator om tegelijkertijd meerdere servers in te zetten.

Al met al heeft Pilotfish opmerkelijke resultaten geboekt op het gebied van lineaire schaling, lage latentie en ondersteuning voor verschillende werklasten. Toekomstige plannen omvatten verbeteringen zoals meerdere SW’s, shard-replicatie en ultrasnelle netwerken.

*Let op: dit artikel geeft geen financieel advies en reflecteert slechts onze eigen persoonlijke visie.*

Scroll naar boven