bitcoinBTC/USD
$ 63,282.96 0.32%
ethereumETH/USD
$ 2,550.38 3.31%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 569.64 0.48%
solanaSOL/USD
$ 147.71 2.85%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588247 0.27%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,548.62 3.27%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105817 0.22%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 1.90%

Reddit Onderzocht door FTC vanwege AI Data Licentiepraktijken in aanloop naar beursgang

Image

Het bekende sociale mediaplatform Reddit staat momenteel onder de loep van de Federal Trade Commission (FTC) in de Verenigde Staten vanwege zijn praktijken rondom het in licentie geven van gegevens voor de training van kunstmatige intelligentie (AI). Dit onderzoek komt naar voren in aanloop naar de langverwachte beursgang (IPO) van Reddit.

In een recent bijgewerkt Formulier S-1 registratiestatement aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Reddit het onderzoek van de FTC onthuld. Dit volgde op een melding van de FTC de vorige dag.

Reddit verklaarde dat het onderzoek niet als een verrassing kwam en wees dit toe aan de “unieke aard” van zijn technologie en zakelijke partnerschappen. Het bedrijf blijft echter volhouden onschuldig te zijn en beweert geen deel te hebben gehad aan oneerlijke of misleidende handelspraktijken.

Dit onderzoek werpt een schijnwerper op de regelgevende uitdagingen waar Reddit voor staat te midden van de groeiende integratie en acceptatie van AI-technologieën.

Hoewel Reddit vertrouwen heeft in zijn wettelijke naleving, erkent het de mogelijke langdurigheid en onvoorspelbaarheid van het onderzoek.

Een belangrijk punt in dit verhaal is de jaarlijkse deal van $60 miljoen tussen Reddit en Google, waarbij Google toegang krijgt tot uitgebreide gebruikersgegevens van Reddit voor AI-trainingsdoeleinden. Dit partnerschap verstevigt niet alleen de band tussen beide bedrijven, maar geeft Reddit ook meer zichtbaarheid op Google-platforms in ruil voor waardevolle gegevens.

Lees ook  Stijging en daling: Ethereum-gebaseerde token JUP stijgt met 430% te midden van Solana's $700 miljoen aan luchtdroppings

Het gebruik van gebruikersgegevens voor AI-doeleinden heeft de aandacht getrokken van privacy-activisten en regelgevende instanties, wat Reddit erkent in zijn verklaring.

Reddit benadrukt dat zijn licentieverlening van gegevens nog in ontwikkeling is en kan worden beïnvloed door veranderende wetgeving.

Het platform heeft proactief geïnvesteerd in AI en cryptocurrency, met onthullingen over investeringen in Bitcoin en Ether als onderdeel van hun financiële strategie om zich voor te bereiden op de beursgang.

Als Reddit zich verder richt op AI en cryptocurrency, is het doel om de groeiende markt voor deze technologieën te benutten, met verwijzing naar voorspellingen van het International Data Corporation over de groei van de wereldwijde AI-markt.

*Disclaimer: We bieden geen financieel advies, deze tekst is geschreven vanuit eigen perspectief.*

Scroll naar boven