bitcoinBTC/USD
$ 62,529.75 1.62%
ethereumETH/USD
$ 2,535.50 2.43%
tetherUSDT/USD
$ 0.999655 0.06%
bnbBNB/USD
$ 565.53 0.67%
solanaSOL/USD
$ 145.48 1.42%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999876 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.579101 2.30%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,534.94 1.97%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104195 2.18%
the-open-networkTON/USD
$ 5.59 2.77%

DIFC in Dubai onthult baanbrekende wetgeving rond digitale activa, verhoogt juridische duidelijkheid voor wereldwijde investeerders

Image

Het Dubai International Financial Centre (DIFC), een unieke economische hub met meer dan 5.000 inwoners, heeft recentelijk belangrijke vooruitgang geboekt op wetgevingsgebied.

Deze omvatten de introductie van een baanbrekende wet met betrekking tot digitale activa, een uitgebreide veiligheidswet en aanpassingen aan bestaande wetgeving.

Als onderdeel van zijn eigen juridisch kader dat voortkomt uit het Engelse recht, zijn de wetgevingshervormingen van de DIFC strategisch ontworpen om gelijke tred te houden met de snelle evolutie in de wereldwijde handels- en financiële sectoren.

Deze veranderingen zijn bedoeld om juridische duidelijkheid te verschaffen voor zowel investeerders als gebruikers die betrokken zijn bij digitale activa.

In een officiële aankondiging benadrukte de DIFC het belang van deze wetgevingsupdates voor het bieden van juridische zekerheid in het snel veranderende digitale landschap.

Jacques Visser, de Chief Legal Officer bij de DIFC Authority, benadrukte het belang van deze hervormingen door te stellen: “We beschouwen deze wetgeving als baanbrekend, omdat het de eerste wet is die de juridische kenmerken van digitale activa uitvoerig uiteenzet als een kwestie van vermogensrecht.”

De nieuw geïntroduceerde Wet Digitale Activas omvat zeven pagina’s, aangevuld met bijlagen, wat een alomvattende benadering van het reguleren van digitale activa markeert.

Hoewel de wet die verschillende eerdere wetten wijzigt om digitale activa op te nemen wordt opgemerkt, was deze niet online beschikbaar op het moment van aankondiging.

Lees ook  Pepe de gokker (PEPEGAMB) zal met 14.000% exploderen vóór de eerste beursnotering, terwijl SHIB en DOGE worstelen.

Ook de introductie van de Security Law 2024, die de wet van 2005 en de update uit 2019 overtreft, toont een solide kader dat de financiële regelgeving voor onderpand integreert.

De DIFC heeft actie ondernomen om zijn cryptocurrency-regelgeving in 2022 te verfijnen en stimulansen te bieden aan AI- en Web3-bedrijven in 2023.

Met een nettowinst van $203 miljoen in 2023, een stijging van 45% ten opzichte van het voorgaande jaar, en een toename van 34% in nieuwe registraties, blijft de groei van de DIFC op een positieve lijn.

De diversificatie van het ecosysteem, samen met een opmerkelijke toename in hedgefondsactiviteiten en de uitbreiding van bedrijven uit Europa en de Verenigde Staten, verrijken deze groeitrajectorie verder.

Hoewel de Digitale Activa Wet van de DIFC wordt gepositioneerd als een innovatieve wetgevende stap, is het belangrijk op te merken dat andere rechtsgebieden, waaronder China, Singapore en Hong Kong, ook digitale activa als eigendom hebben erkend via gerechtelijke beslissingen in het afgelopen jaar.

*Disclaimer: Wij bieden geen financieel advies. Dit artikel is geschreven vanuit ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven