bitcoinBTC/USD
$ 61,864.58 0.74%
ethereumETH/USD
$ 2,403.77 0.94%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 561.28 0.95%
solanaSOL/USD
$ 141.78 1.27%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.00%
xrpXRP/USD
$ 0.529598 0.93%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,403.26 0.93%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.108484 1.09%
tronTRX/USD
$ 0.153673 1.94%

Elizabeth Warren staat voor een ongekende uitdaging van een XRP-voorstander in de komende senaatsrace.

Image

Senator Elizabeth Warren uit de Verenigde Staten staat bekend om haar kritische standpunt tegenover de cryptocurrency-industrie, wat tegenstand heeft opgeleverd van verschillende sectoren vanwege haar acties tegen digitale activa.

In februari hebben de Blockchain Association, samen met militaire en nationale veiligheidsprofessionals, hun bezorgdheid geuit over het wetsvoorstel van Warren met betrekking tot cryptocurrency, vooral haar Anti-Money Laundering-wetsvoorstel.

Ze zijn van mening dat dit wetsvoorstel de groei van de blockchain-industrie in de Verenigde Staten aanzienlijk zou kunnen vertragen, wat schadelijk zou kunnen zijn voor het land, de werkgelegenheid en slechts beperkte invloed zou hebben op de illegale activiteiten die het probeert aan te pakken.

Kristen Smith, CEO van de Blockchain Association, benadrukte na hun brief aan het Congres de sterke steun van de industrie en het Congres, waarbij de toewijding van de industrie aan het bevorderen van een innovatieve omgeving werd benadrukt terwijl ze regelgevingsuitdagingen aanpakken.

Warren blijft echter standvastig in haar kritiek op de cryptosector.

In een interview met Bloomberg gaf ze aan dat ze graag wil samenwerken met de industrie, maar bekritiseerde ze hun verzet tegen regulerende maatregelen om illegale activiteiten tegen te gaan, waarbij ze de industrie beschuldigde van het faciliteren van transacties voor drugshandelaren, mensenhandelaars en zelfs bij het nucleaire programma van Noord-Korea betrokken te zijn.

Lees ook  Solana Memecoin Nieuwe Pepe zal met 16.000% stijgen vóór beursnotering, terwijl DOGE en SHIB instorten

Kritiek op Warren’s reguleringsaanpak is gekomen vanuit de cryptogemeenschap.

Danny Lim van MarginX bekritiseerde het wetsvoorstel vanwege inefficiëntie en ongeschiktheid voor de crypto-omgeving, waarbij werd gesuggereerd dat traditionele financiële regelgeving niet rechtstreeks kan worden toegepast op cryptocurrencies.

Zac Cheah van Pundi X deelde deze gevoelens en pleitte voor regelgeving die innovatie in balans brengt met effectieve antiwitwasmaatregelen.

De positie van Warren kan verder worden uitgedaagd door John Deaton, een advocaat en XRP-voorstander, die zijn kandidatuur voor de Senaat in Massachusetts heeft aangekondigd, wat een directe bedreiging vormt voor de zetel van Warren.

De campagne van Deaton wordt gesteund door opmerkelijke figuren in de cryptogemeenschap, waaronder Cardano-oprichter Charles Hoskinson.

De kandidatuur van Deaton benadrukt de groeiende politieke invloed van de crypto-industrie en duidt op een mogelijke verschuiving in het politieke landschap voor degenen met anti-crypto standpunten.

Met een aanzienlijk deel van de respondenten van de Boston.com peiling die Warren kwetsbaar achten voor Deaton’s uitdaging, zou de aanstaande verkiezing een cruciaal moment kunnen markeren op het snijvlak van cryptocurrency en politiek.

*Disclaimer: Wij bieden geen financieel advies. Deze post is geschreven vanuit ons persoonlijke perspectief.*

Scroll naar boven