bitcoinBTC/USD
$ 62,896.85 0.13%
ethereumETH/USD
$ 2,541.34 3.59%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 567.87 0.85%
solanaSOL/USD
$ 145.37 2.36%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.582454 0.18%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.00 3.60%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104328 0.00%
the-open-networkTON/USD
$ 5.49 2.74%

Britse rechter bepaalt dat Craig Wright zowel de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, als de auteur van het BTC White Paper niet is.

Image

**Britse rechter concludeert dat Craig Wright niet de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, of de auteur van het BTC White Paper is**

Een recente uitspraak van een Britse rechter heeft bevestigd dat de Australische informaticus Craig Wright niet daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is, de mysterieuze grondlegger van Bitcoin (BTC), noch de schrijver van het BTC White Paper.

BitMEX Research meldt dat de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), een non-profit organisatie die opkomt voor belangen in de wereld van crypto, onlangs een zaak heeft gewonnen tegen Wright, die jarenlang heeft geclaimd de anonieme maker van BTC te zijn.

De rechter in de zaak verklaarde dat er “overweldigend bewijs” is dat Wright niet de echte Satoshi is. De rechter zei onder andere:

“Voor redenen die in het volledige schriftelijke vonnis zullen worden toegelicht, zal ik bepaalde uitspraken doen die ik nuttig acht om recht te doen aan alle betrokken partijen.”
“Ten eerste is Dr. Wright NIET de auteur van het Bitcoin White Paper. Ten tweede is Dr. Wright NIET degene die onder de naam Satoshi Nakamoto opereerde tussen 2008 en 2011.”
“Ten derde heeft Dr. Wright NIET het Bitcoin-systeem bedacht en ten vierde is hij NIET de auteur van de originele versies van de Bitcoin-software.”

Lees ook  Bitcoin (BTC) Mining in Texas stijgt met 30% in augustus door dalende elektriciteitsprijzen

Na de overwinning heeft COPA een verklaring afgegeven waarin ze stellen dat Wright en zijn financiële supporters niet langer de gemeenschap kunnen intimideren met valse claims over het auteursrecht van het Bitcoin White Paper, de oorspronkelijke thesis geschreven door Satoshi in 2008.

“Dit oordeel is een overwinning voor ontwikkelaars, de hele open-source gemeenschap en de waarheid. Al meer dan acht jaar lang hebben Dr. Wright en zijn financiële supporters gelogen over zijn identiteit als Satoshi Nakamoto en deze leugen gebruikt om ontwikkelaars binnen de Bitcoin-gemeenschap te intimideren. Dat stopt vandaag met de rechterlijke uitspraak dat Craig Wright geen Satoshi Nakamoto is.”

Geef een seintje – Abonneer om e-mailmeldingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

*Het bovenstaande artikel is gebaseerd op persoonlijke observaties en niet bedoeld als financieel advies.*

Scroll naar boven