bitcoinBTC/USD
$ 63,580.03 1.66%
ethereumETH/USD
$ 2,546.11 4.80%
tetherUSDT/USD
$ 0.999984 0.09%
bnbBNB/USD
$ 569.53 2.12%
solanaSOL/USD
$ 150.72 8.43%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999799 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.586533 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.05 4.88%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106351 1.82%
the-open-networkTON/USD
$ 5.71 1.29%

8 Projecten die Web3 beveiligen met geverifieerde gegevens in 2024

Image

Met elk jaar dat voorbijgaat, zien we nieuwe blockchain-usecases opkomen, terwijl ondernemers en bouwers de kern van technologie op innovatieve manieren verkennen. Een van de belangrijkste ontwikkelingen is het streven naar minimale vertrouwen, verifieerbaarheid en de verschuiving van gecentraliseerde zwakke punten, die historisch gezien hebben geleid tot grote hacks.

In Web3 ondersteunen bijna alle betrokkenen het mantra “Vertrouw niet, Verifieer”, maar er zijn verschillende technologische benaderingen om dit doel te bereiken, zoals Zero-Knowledge Proofs (ZKP’s) en homomorfe encryptie. Deze benaderingen spelen een cruciale rol bij het opbouwen van vertrouwen bij investeerders door een stabiele en transparante marktomgeving te creëren.

Hieronder presenteren we acht projecten die Decentralized Verifiability in 2024 vormgeven, elk met vooruitgang op het gebied van efficiëntie en veiligheid in Web3.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en reflecteert slechts ons persoonlijke perspectief.*

1. **Stateless**

Stateless, onderdeel van Polygon Labs’ Solution Providers Network (SPN), richt zich op het minimaliseren van risico’s en het maximaliseren van veerkracht voor gedecentraliseerde toepassingen (dApps). Hun infrastructuur maakt het mogelijk om nauwkeurige en betrouwbare diensten te leveren, en ondersteunt netwerken zoals Ethereum, Polygon, Arbitrum, en meer. Stateless’ API is momenteel beschikbaar in bètaversie.

2. **Laconic**

Laconic is een datadienstbaarheid en verifieerbaarheidslaag die gedecentraliseerde off-chain caches in staat stelt om blockchaingegevens te leveren terwijl de integriteit wordt gewaarborgd. Door gebruik te maken van het IPLD-protocol, biedt Laconic gedecentraliseerde caching van blockchaingegevens. Het project profiteert van zijn ervaren team en een breed netwerk van validatorleden voor extra veerkracht.

Lees ook  Tweelingen en IRA Financial Trust schikken rechtszaak over $36 miljoen cryptohack

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en reflecteert slechts ons persoonlijke perspectief.*De wereld van cryptocurrencies zit vol innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Eén van de spannende projecten om in de gaten te houden is Fireblocks, die werkt aan een on-chain identiteits- en compliance-oplossing. Het doel is om financiële regelgevers gerust te stellen en het proces van opslaan en uitgeven van cryptocurrencies te vergemakkelijken.

Een ander interessant project is Helios, een smart contract platform onthuld door a16z Crypto. Deze Ethereum light client biedt snelle connectiviteit met het Ethereum-netwerk en synchroniseert in slechts twee seconden. Helios vereenvoudigt het proces doordat gebruikers slechts één softwareprogramma hoeven te installeren en uit te voeren.

EAS, dat staat voor Ethereum Attestation Service, is een platform dat attestaties op-chain en off-chain mogelijk maakt. Met meer dan 220.000 attestaties van meer dan 10.000 gebruikers en 2.400 geregistreerde schema’s, is EAS een publiek goed met een groeiende gebruikersbasis.

Het Mina Protocol maakt gebruik van ZKPs en ZK-aangedreven smart contracts om privacy-enabled apps te lanceren. Dit protocol stelt ontwikkelaars in staat om informatie te verifiëren zonder de onderliggende gegevens bloot te leggen. Mina heeft als doel om end-to-end gegevensprivacy, toestemmingsloze web-orakels en één privé internetlogin te bieden.

Let op: Dit artikel geeft geen financieel advies en is slechts bedoeld als informatief vanuit ons eigen perspectief.

Scroll naar boven