bitcoinBTC/USD
$ 61,864.58 0.74%
ethereumETH/USD
$ 2,403.77 0.94%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 561.28 0.95%
solanaSOL/USD
$ 141.78 1.27%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.00%
xrpXRP/USD
$ 0.529598 0.93%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,403.26 0.93%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.108484 1.09%
tronTRX/USD
$ 0.153673 1.94%

Crypto-influencers dringen er bij volgers op aan om te investeren in Bitcoin te midden van toenemende zorgen over de Amerikaanse schuld.

Image

Twee invloedrijke stemmen in de cryptowereld hebben recentelijk opgeroepen tot actie onder hun volgers, waarbij ze benadrukken dat het van essentieel belang is om Bitcoin, goud en zilver aan te schaffen gezien de groeiende Amerikaanse staatsschuld.

Op 11 maart deelde ondernemer en angel investor Balaji Srinivasan zijn standpunt op X waarin hij benadrukte dat Bitcoin een cruciale oplossing biedt voor de uitdagingen van overmatige overheidsuitgaven en het risico van vermogensconfiscatie.

Met bijna een miljoen volgers en ervaring als voormalig CTO van Coinbase, schetste Srinivasan een somber beeld van de huidige economische situatie, waarbij hij wees op de groeiende overheidsschuld die sinds 2020 met 25% is gestegen, waardoor deze nu op een verbazingwekkende $34,5 biljoen ligt.

Srinivasan, ook algemeen partner bij durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z), besprak mogelijke reacties op deze crisis, variërend van ontkenning tot politieke oplossingen of apathie.

Echter, hij pleit voor een meer radicale aanpak: het gebruik van Bitcoin om “het beest uit te hongeren”, waardoor de overheid minder mogelijkheden heeft om valuta te confisqueren of te laten infleren. Hij wees op de dagelijkse tekortbesteding van $10 miljard als een teken van escalerende problemen.

Lees ook  PUTINBO-munt van Putin Boss staat op het punt om meer dan 14.000% te stijgen vóór de notering op KuCoin, terwijl Shiba Inu, Bonk en Dogecoin achterblijven.

Robert Kiyosaki, auteur van “Rich Dad Poor Dad,” deelde de zorgen van Srinivasan en benadrukte ook het belang van voorbereiding, waarbij hij investeringen in activa zoals Bitcoin aanraadt vanwege hun waardebehoudende eigenschappen.

Kiyosaki wees op de snelle toename van de nationale schuld en schetste een somber beeld van de financiële gezondheid van Amerika.

Srinivasan waarschuwde verder voor mogelijke agressieve acties van een financieel wanhopige staat, zoals vermogensconfiscatie. Hij noemde diverse internationale en binnenlandse voorbeelden waar overheden controle over private activa hebben genomen onder verschillende voorwendsels, waarbij Bitcoin wordt gezien als een veilige haven buiten staatscontrole.

In 2023 plaatste Srinivasan een aanzienlijke weddenschap op de explosieve waardegroei van Bitcoin als gevolg van hyperinflatie in de VS.

Met de rentetarieven die sinds juli 2023 stabiel zijn gebleven op 5,5%, volgt de cryptogemeenschap deze ontwikkelingen op de voet en zoekt zij toevlucht in gedecentraliseerde activa te midden van financiële onzekerheid.

*Disclaimer: Dit artikel biedt geen financieel advies en reflecteert enkel het perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven