bitcoinBTC/USD
$ 63,411.99 0.83%
ethereumETH/USD
$ 2,553.55 4.76%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.08%
bnbBNB/USD
$ 572.20 1.25%
solanaSOL/USD
$ 150.50 6.90%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.585102 0.16%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,553.31 4.87%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106347 1.63%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.41%

PEPE, SHIB en DOGE schieten omhoog, aangewakkerd door de groei van Ethereum en ETF-speculatie

Image

## PEPE, SHIB en DOGE schieten omhoog: hoe Ethereum en ETF-speculatie de meme munten doen groeien

Het lijkt erop dat de meme munten zoals Pepecoin (PEPE), Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) momenteel in de lift zitten, met een opmerkelijke stijging van maar liefst 26% in de afgelopen 24 uur.

Deze stijging wordt vooral toegeschreven aan de groei van Bitcoin en Ethereum, vooral nu Ethereum de $4.000 grens nadert, een niveau dat voor het laatst in december 2021 werd bereikt.

Het lijkt erop dat handelaren deze meme munten gebruiken als een speculatieve gok op de uitbreiding van Ethereum, vooral gezien het positieve momentum voor ETH dat zich heeft opgebouwd sinds half januari. Dit momentum wordt versterkt door de anticipatie rond de goedkeuring van een spot Exchange-Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten.

PEPE ging voorop met een stijging van 26%, waarbij het hernieuwde optimisme aanwakkerde.

Ook Dogecoin en Shiba Inu slaagden erin om te herstellen van eerdere verliezen, waarbij elk een winst van 10% boekte.

De algehele meme muntensector, zoals te zien op CoinGecko, vertoonde een gemiddelde groei van 8,6%, wat hoger was dan het stijgingspercentage van de CoinDesk 20-index van 2,53%.

Lees ook  ARK Invest leidt de race voor goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF met een tijdige S-1 amendement indiening

Dit laatste onderstreept de brede interesse in digitale valuta’s, buiten de traditionele zwaargewichten.

Slater Heil, mede-oprichter en COO van het DeFi-platform Blueberry Protocol, benadrukte de impact van het succes van Ethereum en Bitcoin op het bredere cryptocurrency-ecosysteem, inclusief de meme munten.

Heil gaf aan: “Naarmate bitcoin en ether stijgen, zien we een domino-effect waarbij munten die op Ethereum en Solana zijn ingezet ook stijgen – inclusief de meme munten.”

Deze trend laat zien dat investeerders bereid zijn om te profiteren van gunstige marktomstandigheden, waarbij de meme munten een van de manieren zijn om hierin te investeren.

Desondanks waarschuwde Heil ook voor een mogelijke verschuiving terug naar altcoins met meer fundamenten op korte tot middellange termijn.

De toenemende vraag naar ether en Ethereum ecosysteem tokens, vooral onder Amerikaanse investeerders, blijkt uit hogere dan gemiddelde Coinbase premies van de afgelopen week, zoals te zien is in gegevens van CryptoQuant.

Deze stijging geeft aan dat er een groeiende interesse en optimisme heerst op de cryptocurrency-markt, gedreven door speculatie, investeerderssentiment en de anticipatie van regelgevingsontwikkelingen.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en reflecteert slechts het perspectief van de auteur.*

Scroll naar boven