bitcoinBTC/USD
$ 60,239.14 0.75%
ethereumETH/USD
$ 2,382.17 0.55%
tetherUSDT/USD
$ 0.999397 0.02%
bnbBNB/USD
$ 561.65 1.51%
solanaSOL/USD
$ 138.84 0.31%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.529472 0.81%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,381.00 0.57%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106059 1.49%
tronTRX/USD
$ 0.158837 1.05%

Griekse effectenbeurs verkent blockchain-innovatie met Sui Ecosysteem voor verbeterde fondsenwerving.

Image

De Griekse effectenbeurs duikt in de wereld van blockchain door het integreren van een innovatief instrument genaamd het elektronische orderboek (EBB) in het Sui blockchain-ecosysteem.

Op 6 maart maakte Sui in een blogpost bekend dat er een samenwerking is aangegaan tussen de Athens Exchange Group (ATHEX) en Mysten Labs, de ontwikkelaars van Sui.

Het voorgestelde EBB door ATHEX betekent een grote stap voorwaarts in financieringsmethoden, met de mogelijkheid voor zowel startende als gevestigde bedrijven om overdraagbare effecten te noteren.

Deze effecten zullen worden gehost op Sui, omgezet in digitale certificaten, waardoor er sterke beveiliging, overdraagbaarheid en een duidelijke keten van eigendom ontstaat.

Deze samenwerking wordt gezien als een baanbrekende ontwikkeling waarbij blockchain-technologie wordt gecombineerd met de traditionele aandelenmarkt, iets wat de ontwikkelaars beschouwen als een perfecte match.

Het EBB-systeem zal dienen als een blockchain-verbeteringslaag bovenop het huidige handelsorder routingsysteem van ATHEX.

Het uiteindelijke doel van deze integratie is om de liquiditeit van bedrijfsfinancieringen te vergroten door gebruik te maken van de mogelijkheden die blockchain biedt.

Het project zal echter alleen doorgaan als het succesvol wordt getest en als ATHEX besluit om blockchain daadwerkelijk te implementeren voor hun nieuwe instrument.

Lees ook  Zwarte Donald Trump stijgt met 600% voordat hij consolideert, terwijl Shiba Inu en Dogecoin achterblijven.

Sui Network, een layer-1 blockchain-platform, lanceerde zijn mainnet in mei 2023, met een focus op het bezit van digitale activa.

Sui heeft zich gevestigd als een sterk ecosysteem dat in staat is om transacties met een hoog volume efficiënt af te handelen met minimale kosten, wat blijkt uit de acceptatie van een innovatie genaamd zkLogin.

Deze innovatie vereenvoudigt het inloggen op Web3-applicaties via Sui, met ondersteuning voor inloggegevens van Google, Facebook en Twitch voor gebruikerstoegang.

Als onderdeel van een initiatief om blockchain-educatie te versterken, heeft de Sui Foundation in februari 2024 een partnerschap gesloten met de American University of Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten voor de oprichting van een Blockchain Academy.

Dit initiatief heeft als doel studenten meer bekend te maken met blockchain-technologie en hun vaardigheden te verbeteren om relevante toepassingen en platforms te ontwikkelen.

In een interview met Cointelegraph benadrukte Greg Siourounis, de algemeen directeur van de Sui Foundation, het belang van het informeren van mensen over het potentieel van blockchain en het bieden van de juiste tools.

*Disclaimer: Deze tekst geeft geen financieel advies en reflecteert enkel ons eigen perspectief.*

Scroll naar boven