bitcoinBTC/USD
$ 63,508.02 4.63%
ethereumETH/USD
$ 2,471.29 5.77%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.16%
bnbBNB/USD
$ 568.16 3.65%
solanaSOL/USD
$ 143.54 9.32%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.10%
xrpXRP/USD
$ 0.59105 2.33%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,469.85 5.79%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106224 4.28%
the-open-networkTON/USD
$ 5.73 3.62%

Binance.US geconfronteerd met SEC-onderzoek naar klantvermogensbeheer, te midden van juridische en regelgevende uitdagingen

Image

Het lijkt erop dat Binance.US opnieuw in heet water zit, deze keer met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die vragen stelt over hoe zij omgaan met klantfondsen. Volgens recente berichten heeft de SEC zorgen geuit over de manier waarop Binance.US reageert op hun verzoeken, met name over de bewaring van klantactiva. Dit alles komt naar voren in een gezamenlijk statusrapport dat is ingediend bij de rechtbank van het District of Columbia.

De SEC heeft duidelijk gemaakt dat Binance.US, dat wordt beheerd door BAM Trading Services, niet voldoende heeft meegewerkt aan het onderzoek. Er is een impasse ontstaan waarbij de SEC de rechtbank heeft gevraagd om te helpen het proces te versnellen, aangezien Binance.US belangrijke onderzoeken zou vermijden of niet adequaat zou aanpakken.

Een van de belangrijkste zorgen van de SEC is of de niet-Amerikaanse takken van Binance toegang hadden tot de fondsen van Amerikaanse klanten, met specifieke vragen over de controle van privésleutels en andere toegangsmethoden door Binance.US.

Lees ook  Cardano in 2024: Dollar Droom of neerwaartse spiraal voor ADA?

In reactie op deze beschuldigingen heeft Binance.US alle aantijgingen van de SEC ontkend en beweert het bedrijf volledig te voldoen aan alle vereisten met betrekking tot informatie. Ze stellen dat de beschuldigingen over klantfondsen ongegrond zijn en benadrukken dat ze uitgebreide documentatie hebben verstrekt over hun bewaringspraktijken.

Deze juridische strijd volgt op eerdere zaken waarbij de SEC Binance, de Amerikaanse tak en oprichter Changpeng “CZ” Zhao aanklaagde voor het verkopen van niet-geregistreerde effecten en het verkeerd vermengen van klantfondsen met een ander bedrijf van Zhao. Daarnaast heeft Binance een schikking getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie voor $4,3 miljard wegens schendingen van anti-witwas- en terrorismefinancieringswetten.

*Disclaimer: Wij geven geen financieel advies en de hierboven geleverde informatie is slechts vanuit ons perspectief.*

Scroll naar boven