bitcoinBTC/USD
$ 62,987.88 1.13%
ethereumETH/USD
$ 2,553.35 2.83%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.11%
bnbBNB/USD
$ 567.84 0.78%
solanaSOL/USD
$ 147.91 2.69%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.578992 2.44%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,551.20 2.78%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104631 2.32%
the-open-networkTON/USD
$ 5.58 3.28%

Wat gebeurt er nadat de hype rond chatbots afneemt, wat is de volgende stap voor AI?

Image

In 2023 was ChatGPT een van de meest besproken tech-verhalen, met 100 miljoen actieve gebruikers per maand binnen enkele maanden en OpenAI’s vlaggenschipproduct dat nu 180 miljoen gebruikers heeft en maandelijks een miljard webbezoekers aantrekt.

Veel mensen zijn onder de indruk van de vooruitgang van AI en de enorme dagelijkse woordproductie van ChatGPT, maar de mogelijkheden van chatbots zijn nogal beperkt. Hoewel ze kunnen helpen bij het genereren van rapporten, schrijven van e-mails, coderen en klantenservice, is hun vermogen om op menselijke wijze te converseren via tekst op een scherm alleen nuttig in bepaalde sectoren en voor specifieke taken.

Veel delen van de arbeidsmarkt hebben niet veel aan chatbots. Maar dat betekent niet dat AI niet op andere manieren wordt ingezet.

AI-gestuurde robots zijn bijvoorbeeld al sterk aanwezig in de auto-industrie, vooral bij de productie van nieuwe voertuigen. Op andere gebieden kunnen voorspellende onderhoudssystemen op basis van AI apparatuurstoringen voorkomen, terwijl generatieve AI productontwerp kan verbeteren in verschillende industrieën.

AI evolueert met systemen zoals LLM’s, die zich specialiseren in tekst, en andere opkomende modellen met meer praktische toepassingen. Zelfs als de hype rond ChatGPT afneemt, zullen de vele praktische toepassingen en grote investeringen (inclusief die van overheden) die naar AI-projecten stromen, ervoor zorgen dat de ontwikkeling doorgaat.

Lees ook  Ronaldo's voetbalshirt (RONJER) maakt explosieve stijging van 14,000% vóór vermelding op KuCoin, terwijl Shiba Inu, Bonk en Dogecoin achterblijven

Het is moeilijk te voorspellen in welke sectoren de meeste vooruitgang zal worden geboekt, maar projecten die werken op het snijpunt van AI, robotica en ruimtelijke berekeningen zullen waarschijnlijk flink vertegenwoordigd zijn. Analisten van Goldman Sachs voorspellen dat de markt voor door AI aangedreven humanoïde robots tegen 2035 $38 miljard zal bedragen, terwijl de markt voor ruimtelijke berekeningen naar verwachting tegen 2033 $705 miljard zal bereiken.

Ruimtelijke berekeningen hebben minder aandacht gekregen dan AI, maar worden steeds meer erkend als een belangrijke innovatie. Dit geavanceerde technologie stelt machines in staat beter de omgeving te begrijpen en maakt communicatie tussen mensen en computers in de fysieke wereld mogelijk, in plaats van via een scherm.

Door 3D-computergebruik (VR, AR, XR, etc.) te combineren met AI en machine learning, helpen projecten die zich op dit gebied richten AI-systemen effectiever ruimtelijk bewustzijn te krijgen, te interacteren met de fysieke wereld en zich los te koppelen van de beperkingen van het internet.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en reflecteert slechts ons persoonlijke perspectief.*

Scroll naar boven