bitcoinBTC/USD
$ 62,147.65 0.14%
ethereumETH/USD
$ 2,422.59 0.20%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.10%
bnbBNB/USD
$ 566.30 1.78%
solanaSOL/USD
$ 143.53 0.01%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.533126 0.11%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,421.28 0.18%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109992 0.82%
tronTRX/USD
$ 0.153699 1.24%

Amerikaanse energiefunctionarissen bereiken overeenkomst met Texas Blockchain Council en Riot Platforms

Image

Het lijkt erop dat Amerikaanse energieambtenaren een compromis hebben bereikt met de Texas Blockchain Council (TBC) en Riot Platforms, een Bitcoin-miningbedrijf, over het stopzetten van een voorgestelde enquête gericht op cryptocurrency-miners.

Volgens een ingediende aanvraag van 2 maart hebben het Amerikaanse Ministerie van Energie, de Energy Information Administration (EIA) en het Office of Management and Budget (OMB) overeenstemming bereikt met TBC en Riot om de verzameling van informatie van crypto-miners voor de voorgestelde driemaandelijkse enquête stop te zetten onder de “EIA-862 Emergency Collection Request.”

De deal houdt in dat eerder verzamelde informatie van crypto-miners, die als indringend werd beschouwd door TBC en Riot, zal worden verwijderd. Ook zullen toekomstige verzamelde gegevens niet worden gebruikt.

De schikking maakt een einde aan het tijdelijke straatverbod, dat oorspronkelijk tot 8 maart van kracht zou blijven.

Op 23 februari werd gemeld dat de rechtbank de Amerikaanse energieregulatoren had gestopt met het verzamelen van gegevens in afwachting van de rechtszaak.

Lees ook  Strategische verandering bij Grayscale en het aftreden van de CEO zorgen voor speculatie over goedkeuring van Bitcoin ETF

TBC en Riot hadden de rechtbank ervan overtuigd dat verdere gegevensverzameling onherstelbare schade zou veroorzaken.

Ze vreesden hoge nalevingskosten, mogelijke vervolging bij niet-naleving en het blootstellen van bedrijfsgevoelige informatie.

Hoewel de EIA dacht dat de enquête ongeveer 30 minuten in beslag zou nemen om in te vullen, vond de rechtbank deze schatting “zeer onnauwkeurig.”

TBC en Riot waren het hiermee oneens en beweerden dat de nalevingskosten al meer dan 40 uur hadden gekost.

Beide partijen stemden echter in met een nieuwe aankondiging waarin gedurende twee maanden publieke feedback wordt gevraagd over de informatie die mag worden verzameld.

*Disclaimer: De informatie in dit artikel wordt gedeeld vanuit ons persoonlijk perspectief en vormt geen financieel advies.*

Scroll naar boven