bitcoinBTC/USD
$ 63,616.04 2.02%
ethereumETH/USD
$ 2,552.98 5.18%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.04%
bnbBNB/USD
$ 570.70 2.56%
solanaSOL/USD
$ 151.29 9.16%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.587308 0.53%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,551.97 5.18%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.107038 2.59%
the-open-networkTON/USD
$ 5.76 0.42%

Kraken lanceert toegewijde institutionele afdeling, richt zich op marktaandeel van Bitcoin ETF.

Image

Kraken, de populaire crypto exchange, heeft aangekondigd dat ze een nieuwe afdeling hebben gelanceerd die gericht is op het bedienen van institutionele beleggers, terwijl ze strijden om een deel van de markt voor spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

De aankondiging, gedaan op 27 februari, brengt de bestaande institutionele diensten van Kraken samen, inclusief spot- en over-the-counter trading en crypto-staking voor klanten buiten de Verenigde Staten.

De focus ligt voornamelijk op vermogensbeheerders, hedgefondsen en vermogende individuen.

Tim Ogilvie, medeoprichter van Staked en nu hoofd van Kraken Institutional na de overname van zijn bedrijf in december 2021, benadrukte: “De institutionele adoptie van crypto groeit snel,” waarbij hij deze groei toeschrijft aan de recente goedkeuring van ETF’s.

“Sinds de lancering in januari hebben de negen nieuwe Bitcoin ETF’s gezamenlijk $6 miljard aan instroom aangetrokken, met een dagelijkse instroom van gemiddeld $196 miljoen, en hebben onlangs een nieuw dagelijks handelsvolume-record bereikt van $2,4 miljard.”

Hoewel Grayscale’s ETF een aanzienlijke uitstroom heeft gezien, hebben andere fondsen dit gecompenseerd met hun instroom, waarbij de ETF’s van BlackRock en Fidelity het voortouw nemen.

Lees ook  Fuk MT Gox Memecoin schiet omhoog met 17.000% na aankondiging van notering op KuCoin, terwijl SHIB en Dogecoin worstelen

Coinbase fungeert als bewaarder voor acht van de tien nieuw geïntroduceerde Bitcoin ETF’s, wat sommige analisten doet speculeren over aanzienlijke winsten voor het bedrijf in het komende jaar. Kraken lijkt klaar te zijn om te concurreren voor een deel van deze lucratieve markt.

Op 27 februari benadrukte Ogilvie in een blogpost dat Kraken Institutional een “gekwalificeerde bewaring” service zal introduceren, ondersteund door Kraken Financial, een in Wyoming gecharterde Special Purpose Depository Institution.

Kraken Institutional zal de concurrentie aangaan met Coinbase Institutional en Coinbase Prime, beide opgericht in 2021 om institutionele beleggers te bedienen.

Ze zullen ook concurreren met Binance Institutional, gelanceerd in het midden van 2022, dat op maat gemaakte oplossingen biedt voor institutionele gebruikers, waaronder vermogensbeheerders, brokers, hedgefondsen, family offices, liquiditeitsverschaffers en eigenhandelsbedrijven.

*Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op eigen perspectief en vormt geen financieel advies.*

Scroll naar boven