bitcoinBTC/USD
$ 62,897.85 0.15%
ethereumETH/USD
$ 2,529.45 4.33%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 568.00 1.09%
solanaSOL/USD
$ 147.57 5.11%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.582548 0.75%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,526.67 4.12%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105103 0.57%
the-open-networkTON/USD
$ 5.64 1.54%

MiCA en de opkomst van vertrouwen van handelaren in de crypto-betalingenindustrie – Is het mogelijk?

Image

De Europese Unie staat op het punt een grote stap voorwaarts te zetten met de introductie van MiCA (Markets in Crypto-Assets Regulation). Er wordt veel gespeculeerd over transparantie, maximale bescherming, duidelijke regulering van stablecoins en een mogelijke toename van investeringen in de cryptomarkt. Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de impact op crypto betalingen in het licht van deze aankomende veranderingen.

Na de invoering van MiCA kunnen we een aanzienlijke toename verwachten in de bereidheid van bedrijven met een laag risico om crypto betalingen te accepteren – en er zijn tal van redenen voor. Voorheen was de regelgeving voor crypto betalingen in de EU een rommelig geheel van nationale wetten en interpretaties, wat leidde tot inconsistenties en uitdagingen voor crypto-betalingsaanbieders die hun diensten wilden uitbreiden naar verschillende landen binnen de EU.

Met de MiCA-regulering kunnen bedrijven binnen de crypto-betalingssector deze problemen aanpakken en naadloze diensten aan hun klanten leveren door het proces van paspoortisatie in elk land te doorlopen. Handelaren kunnen nu crypto betalingen in meerdere landen activeren door simpelweg een overeenkomst te sluiten met een enkele crypto-betalingsaanbieder, waardoor ze dekking krijgen die bijna wereldwijd is, zoals beloofd.

Het herwonnen vertrouwen in de branche zal bedrijven aanmoedigen om crypto te omarmen om zo een concurrentievoordeel te behalen. Het gebrek aan consistente regelgeving heeft namelijk ruimte geboden voor marktmanipulaties, wat het vertrouwen van consumenten zou kunnen schaden en de bredere acceptatie van cryptocurrencies zou kunnen belemmeren.

Het is duidelijk dat het gebrek aan vertrouwen in de crypto-industrie niet alleen investeerders treft, maar ook handelaren en betalingsdienstaanbieders, waardoor nieuwe kanalen om met geld om te gaan vaak worden gemeden.

*Disclaimer: Dit artikel reflecteert onze persoonlijke visie en biedt geen financieel advies.*

**Gezin dat niet aan de merken aan het botsen, en je ontwerp in het creëren van verdere implicaties van crypto in het echte leven. Crypto.com meldde in zijn rapport dat het wereldwijde aantal cryptobezitters met 34% steeg en 580 miljoen bereikte, ondanks de economische crisis en andere macro-tegenwinden. Met deze cijfers bij de hand begrijpen we dat crypto betalingen binnenkort een concurrentievoordeel zullen worden dat bedrijven zullen integreren voor een grotere retentie, en dat MiCA-regelgeving deze trend zal versterken. Stablecoins zijn de duidelijkste betalingsmethode**De opkomst van regelgeving voor veilige stabiliteitsmunten en de potentiële impact op alledaagse aankopen

Lees ook  President van $4.250.000.000 investeringsmaatschappij zegt dat crypto-markten nog een lange weg te gaan hebben - Hier is waarom

Er is veel aandacht voor het reguleringsproces van stabiliteitsmunten, met name EMT’s (e-money tokens). EMT’s, die de waarde van een officiële munt zouden moeten weerspiegelen, kunnen het voor consumenten eenvoudiger maken om ze te gebruiken voor dagelijkse betalingen. De groei van de stabiliteitsmunten-economie wijst op een groeiende interesse van investeerders. In de afgelopen maand is de kapitalisatie van stabiliteitsmunten gestegen met $4,9 miljard tussen 30 december 2023 en 30 januari 2024.

Het potentieel van stabiliteitsmunten heeft al geruime tijd de aandacht van het EU-parlement. In 2021 benadrukten zij, naast de voordelen van stabiliteitsmunten, het gemak van openbare toegang, de mogelijkheid om verwerkingskosten te verlagen bij buitenlandse betalingen, het gebruik ervan in internationale handel om kosten te verlagen en snelheid te verhogen, en het creëren van snellere en inclusievere wereldwijde betalingsregelingen.

Op dat moment ontbrak er echter een universeel geaccepteerd regelgevingskader om de consumentenbescherming en transparantie te waarborgen. De MiCA-regelgeving zal duidelijkheid brengen over prijsvorming en consumentenbescherming door te zorgen dat e-geld tokens te allen tijde vrij kunnen worden ingewisseld tegen de waarde van de onderliggende valuta. Dit zal naar verwachting de adoptie van EMT’s voor alledaagse betalingen verder stimuleren.

Hoewel de MiCA-regelgeving een stap is naar een veiligere toekomst, is het essentieel dat zowel de crypto- als de publieke sector samenwerken om de bepalingen van MiCA effectief te implementeren. Als dit wordt gerealiseerd, kan het nieuwe vergunningsstelsel betekenen dat crypto-betalingsaanbieders mogelijk meer klanten met een laag risico aantrekken in plaats van klanten met een hoog risico.

Disclaimer: Deze blogpost biedt geen financieel advies en weerspiegelt slechts het persoonlijke perspectief van de auteur.

Laatste woorden: Max Krupyshev is de CEO en mede-oprichter van CoinsPaid, een crypto-betaaloplossing voor bedrijven gevestigd in Estland. Hij heeft sinds 2013 ervaring in de cryptowereld en streeft ernaar om met zijn bedrijf de brug te slaan tussen crypto en traditionele bedrijven.

Het bericht MiCA en de opkomst van het vertrouwen van handelaren in de Crypto Payments-industrie – Is het mogelijk? verscheen eerst op The Daily Hodl.

Scroll naar boven