bitcoinBTC/USD
$ 60,463.20 0.53%
ethereumETH/USD
$ 2,396.63 0.22%
tetherUSDT/USD
$ 0.999405 0.12%
bnbBNB/USD
$ 561.88 1.44%
solanaSOL/USD
$ 140.16 0.39%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.534404 1.39%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,394.86 0.13%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.107373 0.32%
tronTRX/USD
$ 0.15806 0.87%

Ministerie van Cultuur van Saoedi-Arabië onthult Culturele Metaverse Initiatief op Nationale Stichtingsdag

Image

Het Ministerie van Cultuur in Saoedi-Arabië heeft een metaverse onthuld die in het teken staat van het tentoonstellen en beschermen van het cultureel erfgoed van de natie, ter ere van de stichtingsdag.

Het Culturele Universum van de Saoedische overheid, dat de uitgebreide geschiedenis van Saoedi-Arabië traceert tot 1727, werd gelanceerd op 22 februari.

Met behulp van Oracle’s Hyperledger Fabric 2.5 blockchain-technologie, is het metaverse ontwikkeld door droppGroup’s Generative Media Intelligence kunstmatige intelligentiesysteem, bekend als droppPhygital.

De virtuele wereld hanteert een first-person shooter benadering om gebruikers te helpen bij het navigeren door het metaverse.

Gebruikers kunnen vrijelijk een gedeelde pad volgen naast anderen, en informatie verkennen die aan weerszijden van de route wordt weergegeven.

Nabijheid tot virtuele afbeeldingen van historische gebeurtenissen activeert spraakaudio die de gebeurtenis in detail uitlegt.

Let op: de audiofunctie is momenteel alleen beschikbaar in het Arabisch en biedt geen Engelse vertalingen.

Lees ook  Pepe Doge zal met 7.600% stijgen na de lancering op Solana en streeft naar concurrentie met Shiba Inu en Dogecoin.

Het Culturele Universum omvat verschillende sectoren die zijn gewijd aan muziek, kunst, geschiedenis, keuken, ambachten en andere facetten van het Saoedische erfgoed, samen met mini videospellen.

Deze service is gratis toegankelijk via websites, mobiele apparaten, virtual reality headsets en andere compatibele digitale platforms. Het officiële statement van de Saoedische overheid luidde:

“Het omvattende platform belichaamt het engagement van het Ministerie van Cultuur met inclusiviteit, waardoor een divers wereldwijd publiek de rijke geschiedenis van de Saoedische cultuur kan verkennen en ermee in contact kan komen.”

Het Saoedische Ministerie van Cultuur, verantwoordelijk voor het behouden en promoten van het cultureel erfgoed van de natie en het aanmoedigen van eigentijdse artistieke expressie, ziet het metaverse als een ‘transformatief moment’ en beschouwt het initiatief als een culturele revolutie.

Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op persoonlijk perspectief en biedt geen financieel advies.

Scroll naar boven