bitcoinBTC/USD
$ 62,529.75 1.62%
ethereumETH/USD
$ 2,535.50 2.43%
tetherUSDT/USD
$ 0.999655 0.06%
bnbBNB/USD
$ 565.53 0.67%
solanaSOL/USD
$ 145.48 1.42%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999876 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.579101 2.30%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,534.94 1.97%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104195 2.18%
the-open-networkTON/USD
$ 5.59 2.77%

Toezicht op Crypto Omwisselwinkels Komt naar Hong Kong, Volgens Toezichthouders: Rapport

Image

Hong Kong’s financiële toezichthouders zijn van plan om actie te ondernemen tegen over-the-counter (OTC) cryptohandel in de stad, zo meldt Bloomberg. Volgens het rapport is het Hong Kong’s Financial Services en the Treasury Bureau eerder deze maand gestart met consultaties om frauduleuze activiteiten, financiering van terrorisme en het witwassen van geld in de OTC-cryptomunt-conversiehandel aan te pakken.

Bloomberg rapporteert dat Hong Kong van plan is om regelgeving in te voeren die fysieke OTC-cryptobeurzen zal verplichten om klantgegevens te verzamelen en bij te houden, evenals om compliance personeel aan te nemen. De Hong Kongse overheid verdenkt sommige cryptobedrijven ervan criminele activiteiten te faciliteren, zoals fraude met cryptoinvesteringen of het helpen van Chinese burgers bij het omzeilen van kapitaalcontroles, volgens het Bloomberg-rapport.

Tegelijkertijd wil Hong Kong online cryptobeurzen streng reguleren met een deadline om een vergunning aan te vragen of te verkrijgen om te kunnen blijven opereren. Het Bloomberg-rapport citeert Chengyi Ong, het hoofd van de Asia Pacific (APAC) regio bij het blockchain-analysebedrijf Chainalysis, die stelt dat de geplande acties tegen de cryptowisselkantoren in Hong Kong “consolidatie en een afname in het gebruik van deze platforms als toegangspunten naar crypto” zullen veroorzaken.

Lees ook  Worldcoin implementeert functies waarmee gebruikers exclusief hun gegevens kunnen beheren op persoonlijke apparaten

Roger Li, mede-oprichter van de cryptowisselkantoren ‘One Satoshi’, vertelt aan Bloomberg dat het verzamelen en bijhouden van klantgegevens en het aannemen van compliance personeel de operationele kosten zal verhogen. Het rapport citeert Li dat de OTC-cryptowinkels in Hong Kong “ofwel de cryptobusiness moeten stoppen of de nieuwe vergunning moeten aanvragen”.

*Let op: Dit artikel geeft geen financieel advies en reflecteert slechts ons persoonlijke perspectief.*

Scroll naar boven