bitcoinBTC/USD
$ 62,995.88 3.99%
ethereumETH/USD
$ 2,471.79 5.68%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 564.67 2.64%
solanaSOL/USD
$ 142.53 8.42%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588076 1.32%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,470.70 5.66%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105068 2.67%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.27%

Trump omarmt Bitcoin: voormalig president verandert van mening over cryptocurrency

Image

Voormalig President van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zijn standpunt over Bitcoin veranderd. Eerder kritisch over de cryptocurrency, noemde hij het tijdens zijn presidentschap een oplichterij. Trump erkent nu echter dat BTC terrein wint en acceptatie vindt.

In een recent interview op Fox News werd Trump gevraagd naar zijn perspectief op de opkomst van de Chinese digitale valuta en of het tegengaan ervan het omarmen van een gedecentraliseerde valuta zoals Bitcoin noodzakelijk maakt.

Trump herhaalde zijn voorkeur voor de Amerikaanse dollar, maar erkende de toenemende populariteit van Bitcoin, en zei:

“Ik hou van de dollar, maar veel mensen doen het [gebruiken van Bitcoin], en eerlijk gezegd, het heeft een eigen leven genomen. Je moet waarschijnlijk enige regulering doen, zoals je weet, maar veel mensen omarmen het. En steeds vaker zie ik mensen willen betalen met Bitcoin, en je ziet iets interessants. Dus ik kan er op de een of andere manier mee leven.”

Dit markeerde een breuk met Trump’s eerdere minachting voor Bitcoin tijdens zijn presidentschap, waar hij het een oplichterij had genoemd en naar verluidt de minister van Financiën had opgedragen actie te ondernemen.

Lees ook  Musk Moon Memecoin zal met 18.000% stijgen voorafgaand aan noteringen op beurzen, terwijl Shiba Inu en Dogecoin achterblijven.

Te midden van zijn campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024, komt er speculatie binnen de cryptogemeenschap over het motief achter Trump’s hernieuwde openheid voor Bitcoin.

Sommigen zien het als een strategische zet om stemmen te werven uit de groeiende cryptosector, terwijl anderen het zien als typerend voor Trump’s dubbelzinnige aanpak van kwesties.

Een gebruiker, Blairja, suggereert dat Trump strategisch afwisselde tussen pro-BTC en pro-Amerikaanse dollar statements om de publieke opinie te meten, en vergelijkt het met een visexpeditie om te bepalen heersend gevoel onder de kiezers.

Inderdaad, politici hebben steeds meer gebruik gemaakt van cryptocurrency om tech-savvy demografie aan te spreken.

Trump leidt momenteel de race voor de Republikeinse presidentsnominatie, met mede-Repulikein Nikki Haley achter hem.

Lees vandaag het laatste cryptonieuws.

*Disclaimer: De informatie in dit artikel is vanuit een persoonlijk perspectief geschreven en vormt geen financieel advies.*

Scroll naar boven