bitcoinBTC/USD
$ 63,429.99 1.15%
ethereumETH/USD
$ 2,544.97 4.42%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.06%
bnbBNB/USD
$ 568.53 1.68%
solanaSOL/USD
$ 150.70 7.95%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.585575 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.13 4.42%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106029 1.42%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.76%

Arbitrum in vrije val, zakt onder $2 terwijl experts hersteltijdlijnen analyseren

Image

De prijs van Arbitrum (ARB), de Ethereum Layer 2-schaalsoplossing, is de afgelopen tijd flink gedaald en is onder de $2-markering gezakt. Dit heeft vragen opgeroepen over de korte termijn koers van het token, terwijl het langdurige potentieel wordt benadrukt.

Verkoopgolf zorgt voor neerwaartse spiraal

De prijsdaling begon met een toename in verkoopdruk, vooral van Convex Finance. In de afgelopen 24 uur heeft de DeFi-reus 901.392 ARB-tokens geloosd, ter waarde van $1,63 miljoen. Dit heeft andere investeerders ertoe aangezet om ook te verkopen.

Bearish indicatoren versterken neerwaartse trend

Technische indicatoren op de dagelijkse grafiek tonen een bearish beeld. Het korte termijn voortschrijdend gemiddelde (SMA) is omgeslagen naar weerstand en de Relative Strength Index (RSI) wijst op een dominante neerwaartse trend. Ondanks de daling zijn er tekenen van veerkracht. Het token handelt momenteel rond de $1,88 en de Funding Rate op derivatenplatforms zoals Coinglass blijft positief, wat aangeeft dat kopers nog steeds enige controle hebben.

Lees ook  Cartesi en Avail kondigen strategische integratie aan om de ontwikkeling van Web3 te bevorderen

Lage derivateninteresse: een punt van zorg

De derivatenmarkt toont echter een minder optimistisch beeld. Het gebrek aan betrokkenheid zou een opwaartse momentum en prijsstabiliteit kunnen beperken.

Langetermijnvooruitzichten blijven veelbelovend

Ondanks de recente prijsdaling heeft Arbitrum sterke fundamentals en langdurig potentieel. Zijn snelle en betaalbare transacties, in combinatie met groeiende adoptie door ontwikkelaars en ecosysteemontwikkeling, blijven interesse wekken. Recent partnerschappen versterken verder zijn positie als toonaangevende Layer 2-oplossing. De huidige prijsbeweging wijst op een periode van consolidatie, maar de langetermijnvooruitzichten van Arbitrum blijven veelbelovend.

*Let op: Dit artikel geeft geen financieel advies en is puur bedoeld ter educatie en reflectie vanuit ons persoonlijk perspectief. Het is belangrijk om zorgvuldig markttrends, technische analyse en fundamentele factoren te overwegen voordat je investeringsbeslissingen neemt.*

Scroll naar boven