bitcoinBTC/USD
$ 62,767.82 1.34%
ethereumETH/USD
$ 2,541.49 2.51%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 566.55 0.45%
solanaSOL/USD
$ 145.85 1.56%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.580778 1.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,540.55 2.54%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104482 2.06%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.60%

ECB-functionaris onthult plannen voor uitrol van digitale euro te midden van regelgevende en privacyoverwegingen

Image

## ECB-functionaris onthult plannen voor uitrol van digitale euro te midden van regelgevende en privacyoverwegingen

Als je geïnteresseerd bent in de wereld van digitaal geld, dan wil je vast wel weten dat de Europese Centrale Bank (ECB) plannen heeft onthuld voor de uitrol van een digitale euro. Piero Cipollone, het hoofd van het uitvoerend bestuur van de ECB, deelde deze plannen tijdens een toespraak tot de Commissie Economische en Monetaire Zaken van het Europees Parlement. Hij benadrukte de uitdagingen en beloften die gepaard gaan met deze stap.

Cipollone benadrukte vier belangrijke kwesties waarmee de centrale bank te maken heeft en hoe de ECB ervoor zou zorgen dat het publiek toegang heeft tot een vrij beschikbaar gemeenschappelijk betaalmiddel.

Allereerst heeft de ECB gezocht naar infrastructuurproviders voor de digitale valuta van de ECB. Cipollone benadrukte dat deze zoektocht van cruciaal belang is en dat de overeenkomsten flexibel zullen blijven om aan te passen aan wettelijke en technologische vooruitgang.

Daarnaast benadrukte hij dat alleen juridische entiteiten met geregistreerde kantoren in de EU en gecontroleerd door EU-onderdanen in aanmerking zouden komen voor deelname aan het inkoopproces, waardoor mogelijke betrokkenheid van bedrijven zoals Amazon bij het project zou worden beïnvloed.

Lees ook  Opvallende Cryptocurrency Diefstallen in December 2023 Totaal bijna $100 miljoen

Wat betreft de regelgeving voor de digitale euro pleitte Cipollone voor een eenduidig kader dat regels, normen en procedures omvat om een harmonieuze uitvoering te waarborgen. Hij benadrukte ook dat de digitale euro vergelijkbaar zou moeten functioneren met contant geld, gebruikers bevrijdend van de afhankelijkheid van internationale betalingsverwerkers en het waarborgen van uniforme dienstverlening in de eurozone.

Tot slot verzekerde Cipollone dat de digitale euro hoge normen van privacy zou bieden voor online betalingen, beter dan huidige commerciële oplossingen. Transacties offline zouden de privacy van contant geld weerspiegelen, terwijl online transacties minimale gepseudonimiseerde gegevens aan de ECB zouden verstrekken voor afwikkelingsdoeleinden, terwijl gebruikers meer controle over hun informatie behouden in vergelijking met private betalingssystemen.

*Disclaimer: Dit artikel bevat informatie vanuit ons eigen perspectief en biedt geen financieel advies.*

Scroll naar boven