bitcoinBTC/USD
$ 62,958.87 0.40%
ethereumETH/USD
$ 2,554.48 4.16%
tetherUSDT/USD
$ 0.999681 0.02%
bnbBNB/USD
$ 568.58 0.33%
solanaSOL/USD
$ 147.44 2.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999188 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.580099 1.63%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,555.14 4.30%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104995 1.00%
the-open-networkTON/USD
$ 5.57 3.17%

De Bitcoin Rally is nog lang niet voorbij: 2 belangrijke factoren achter het momentum.

Image

Bitcoin blijft de gemoederen bezighouden, omdat de prijs blijft stijgen naar nieuwe recordhoogtes. Veel mensen vragen zich af hoe ver deze stijging nog kan gaan. Technische en fundamentele gegevens laten zien dat deze rally stevig onderbouwd is, en er zijn sterke redenen om te denken dat de toekomst er rooskleurig uitziet voor de belangrijkste cryptocurrency.

De recente prijsstijging wordt aangedreven door verschillende factoren, zoals walvissen die bitcoin accumuleren en een toename van grote spelers op de markt. Twee van de belangrijkste factoren die deze rally stimuleren zijn Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) en de toename van CME-marges, volgens analisten van QCP Capital, een bedrijf dat handelt in crypto-activa.

Sterke instroom in spot Bitcoin ETF’s drijft de vraag
Sinds oktober 2023 draait de prijsactie van Bitcoin grotendeels om spot Bitcoin ETF’s, waarmee investeerders eenvoudig blootstelling kunnen krijgen aan de belangrijkste cryptocurrency. Opmerkelijk is dat de prijs van BTC is verdubbeld sinds de eerste aanvraag voor een spot Bitcoin ETF door BlackRock.

De eerste handelsdag voor deze ETF’s brak records qua handelsvolume, met $4,6 miljard aan verhandelde aandelen. Analisten bij QCP Capital merkten op dat de instroom tegen het einde van januari positief begon te worden, nadat er een week van grote uitstroom was geweest uit het Bitcoin Trust GBTC van Grayscale. Nu lijkt het erop dat de situatie gestabiliseerd is, en de totale instroom in deze ETF’s heeft zelfs de eens dominante ProShares BTC-futures ETF overtroffen.

De analisten van het handelsbedrijf merkten ook op dat de recente toename van de CME-margevereisten een teken is van voortdurende groei van de BTC-prijs. Door deze toename tijdens het Chinese Nieuwjaarsweekend, vond er een wijdverbreide afdekking plaats van short posities.

Lees ook  Michael Saylor houdt stevig vast aan Bitcoin: MicroStrategy's voorraad nadert $4 miljard aan niet-gerealiseerde winst.

Als gevolg hiervan zijn de spotprijs voor BTC en forward spreads gestegen. De spreads zijn nu ongeveer 11-12%, wat wijst op een sterk bullish sentiment aangezien handelaren bereid zijn hogere premies te betalen.

Een andere factor die heeft bijgedragen aan de stijging van de prijs, was het verkopen en opnieuw kopen na de laatste consumentenprijsindex (CPI) die hoger uitviel dan verwacht. De kern-CPI was 3,9% in plaats van de verwachte 3,7%, wat leidde tot een kortstondige verkoop van risicovolle activa.

Bullish momentum van BTC blijft aanhouden
De Bitcoin-rally vertoont geen tekenen van vertraging, en beleggers blijven accumuleren uit angst iets te missen. Recent on-chain data toont aan dat Bitcoin-walvissen in de afgelopen vijf dagen meer dan 100.000 BTC ter waarde van $5 miljard hebben gekocht. Het aantal walvissen dat meer dan 1.000 BTC bezit staat nu op 2.121, een stijging van 74 nieuwe wallets in februari.

In een recent interview met CNBC voorspelde Ric Edelman, oprichter van de Digital Assets Council of Financial Professionals, dat de instroom in spot Bitcoin ETF’s de komende twee jaar zal aanhouden en tegen het einde van 2025 $150 miljard zal bereiken. De interesse in Bitcoin zal toenemen naarmate meer institutionele beleggers aan boord komen, waardoor Bitcoin als een beleggingscategorie verankerd zal worden onder traditionele beleggers.

*_Disclaimer: Dit artikel is geen financieel advies. De inhoud weerspiegelt slechts het perspectief van de auteur._*

Scroll naar boven