bitcoinBTC/USD
$ 63,805.10 2.61%
ethereumETH/USD
$ 2,538.59 4.80%
tetherUSDT/USD
$ 0.999725 0.15%
bnbBNB/USD
$ 573.88 2.00%
solanaSOL/USD
$ 148.18 6.48%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999595 0.09%
xrpXRP/USD
$ 0.589563 0.23%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,539.12 4.87%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106769 2.33%
the-open-networkTON/USD
$ 5.78 0.81%

Gary Gensler zegt dat Bitcoin het ‘favoriete token voor ransomware’ is en ‘niet zo gedecentraliseerd’ is.

Image

Titel: Gary Gensler: “Bitcoin is het ‘favoriete token voor ransomware’ en ‘niet zo gedecentraliseerd'”

Hey allemaal,

Vandaag wil ik het hebben over de recente opmerkingen van Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), over Bitcoin. In een interview met CNBC heeft Gensler gezegd dat Bitcoin niet zo gedecentraliseerd is als veel mensen denken. Dit komt voornamelijk door de prominente rol van gecentraliseerde crypto-beurzen.

Hoewel Bitcoin wereldwijd op cryptobeurzen wordt verhandeld, is het volgens Gensler niet meteen duidelijk wat dit te maken heeft met de decentralisatie van Bitcoin. De decentralisatie van het netwerk komt voort uit de onderliggende blockchain-technologie van Bitcoin, die een gedistribueerd grootboek is dat wordt beheerd door een netwerk van computers over de hele wereld, zonder dat er een enkele entiteit de controle heeft.

Lees ook  Scottie Pippen, zesvoudig NBA-kampioen, opduikt bij favoriete projecten en ontmoet Crypto-persoonlijkheden

Gensler geeft aan dat het transparante grootboek van Bitcoin de indruk kan wekken dat het meer gedecentraliseerd is dan het in werkelijkheid is, en dat dit geen reden zou moeten zijn om in BTC te investeren.

Verder benadrukte Gensler dat Bitcoin de ‘favoriete token voor ransomware’ is vanwege de transactieprijs en het gemak waarmee het kan worden gebruikt voor dergelijke activiteiten.

Wat denken jullie van deze opmerkingen van Gensler? Denken jullie dat Bitcoin inderdaad minder gedecentraliseerd is dan veel mensen denken? Laat het me weten in de reacties hieronder.

*Disclaimer: De informatie in dit artikel is louter voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als financieel advies. De standpunten weergegeven in dit artikel zijn die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van de website.*

Scroll naar boven